Het enige vervoersmiddel dat in Spanje echt praktisch is!

Onze tweede thuis ligt in Cambrils op 1550 km afstand van onze Hollandse stek. Cambrils, een plek in opkomst, waar het toerisme ook aardig aan het groeien is. De zomers zijn hier constant. Je kunt ervan uitgaan dat het twee maanden lang rond de dertig graden en hoger is. Het voor- en naseizoen zijn fantastisch hier, maar voor mij erg moeilijk te combineren met mijn studie. Ik ben dan ook wel eens een beetje jaloers als mijn moeder weer heerlijk gaat en mooi bruin terugkomt, maar dat terzijde. Waar ik ongelooflijk van geniet is mijn vervoersmiddel!

Hier doen we niet anders: het is of de quad of de scooter. Natuurlijk moet de ratio niet groter zijn dan zo’n 20 kilometer, maar de auto laten we het liefst de hele vakantie staan. Met deze temperaturen is er niets beters dan per quad of scooter jezelf verplaatsen. De wind door je haren en over je lijf laat je in ieder geval nog een beetje afkoelen. Het voelt zo geweldig en vrij. Automobilisten zie je stoeien tussen de drukte. Ook is het een prestatie om een parkeerplek te vinden, terwijl je de scooter bijna overal kunt neerzetten.

Hier in Spanje zijn ze erop ingesteld. Op elke hoek van de straat zijn er parkeerplaatsen voor scooters of voor onze quad. De meeste Spanjaarden doen hetzelfde. Overigens is alles ook wel per voet te bereiken, maar bij de zomerse temperaturen is een kilometer al snel ver…

Als ik in Nederland ben, mis ik het erg. Sinds ik 18 jaar ben mag ik alleen op de quad weg, ik vind het fantastisch. Even snel een boodschapje doen, het is gewoon vreselijk stoer!

Ik kan nu al weer uitkijken naar mijn volgende bezoek aan Cambrils! Willen jullie ook een keer hier naar toe, kijk dan eens op elparaiso.nl.

X