Mijne mijn eerste jaar in Delft bijna afgerond!

Het is nu echt aftellen voor de allerlaatste loodjes. Nog een dikke week en dan moet ik mijn eindproject inleveren. Het is veel werk, maar ik heb goede hoop dat het me allemaal gaat lukken. Als het dan meezit, heb ik alles gehaald van mijn eerste jaar! En dat betekent dat ik bijna 2,5 maand vakantie heb.

Terugblik op het afgelopen jaar

Veel vrienden om me heen heb ik zien struikelen in hun eerste studiejaar. Anderen heb ik zien worstelen om hun tentamens maar te halen. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat ik een studie heb gekozen die ik zo ontzettend leuk vind. Natuurlijk zijn er wel eens vakken bij die me iets minder liggen, maar ‘overall’ ben ik erg blij met mijn keuze.

Vanaf het begin heb ik gas gegeven. Ik ben bijgebleven, heb mijn colleges gevolgd en heb er echt veel tijd in gestoken. Waar anderen lid werden van een studentenvereniging, ben ik thuis blijven hockeyen. Het zijn keuzes en ik heb er geen spijt van. Ik ben juist onwijs blij dat ik heb kunnen inzien dat ik dit kan. Het is niet niks om aan een universitaire studie te beginnen en dan nog technisch ook.┬áIk wist al jaren dat ik dit wilde. Dat is een voordeel voor mij geweest. Ik ken mensen die “maar gekozen” hebben. Dan ga je er toch anders in.

De allerlaatste loodjes

Natuurlijk heb ik ook tijd gehad om af en toe even te genieten. Zo heb ik onlangs nog genoten met mijn mama van een lang Pinksterweekend in Cambrils. Maar ja, daar moet je dan wel de prijs voor betalen, want je loopt direct een paar dagen achter. Dat had ik er dik voor over even. Nu dus nog even keihard rocken, mijn eindproject afronden, en dan uitkijken naar mijn vakantie. En ik heb super veel leuke plannen.

Daarover later meer!

X