“P” binnen, nu echt twee maanden niets doen!

Ik sprong een gat in de lucht toen ik het verlossende woord kreeg. Even kon ik mijn geluk niet op, wat een opluchting, wat was ik blij. De wetenschap dat ik echt even niets aan mijn hoofd heb, maakte me zo gelukkig.

Wauw, echt een dikke wauw! Ik heb gewoon al mijn vakken gehaald. Eigenlijk kan ik het me nog niet echt beseffen! Gewoon even het eerste jaar universiteit Bouwkunde Delft in the pocket! Het afgelopen jaar heb ik zoveel geleerd, dat ik het zelf echt bijzonder vind.

Even een jaar terug… een jaar terug had ik net de uitslag van mijn VWO gekregen. Het is een onzekere periode. Van de ene kant heb je 3 maanden vakantie na je middelbare school, van de andere kant is het best spannend met wat er gaat gebeuren. “Heb ik de goede studie gekozen”, “ga ik het wel leuk vinden”, “Delft is echt een mannenstad”, “zal ik leuke medestudenten ontmoeten” etc. etc. Het zijn allemaal vragen waar ik nu een antwoord op weet!

Ja, ik heb de juiste studie gekozen, gelukkig maar want ik heb genoeg studenten zien sneuvelen. En ja, ik vind deze studie echt heel leuk. Delft heeft veel mannelijke studenten, maar gelukkig ook genoeg leuke meiden. Dus ja, ik heb echt een paar leuke vriendinnen, en vrienden ook hoor, erbij gekregen. Alles bij elkaar opgeteld, heb ik het gewoon goed gedaan!

Nu dus door naar jaar twee! Ook dat wordt weer spannend, maar de druk van “het moeten halen” is er even af. Eerst gaan we vakantie houden, 2 maanden lang vol met leuke uitstapjes, festivals en vakanties. Van mij mag het beginnen, mijn “P” is binnen!

X