Jaar drie van Bouwkunde Delft!

Na een heerlijke vakantieperiode van dik twee maanden ben ik nu hard aan de slag gegaan met mijn stage-opdracht. In jaar drie van mijn opleiding kun je kiezen voor een stage of voor deelstudie in Delft, op een andere universiteit en zelfs eventueel op een universiteit in het buitenland. Dat laatste is helaas op dit moment door corona niet mogelijk.

Ik koos voor een stageplaats en had het geluk dat ik dichtbij huis een geweldige kans aangeboden kreeg. Sinds 4 weken ben ik nu hard aan de slag en een deel van mijn opdracht is het ontwerp voor een facelift van het huidige pand. Wat ik daarmee bedoel is een verfraaiing, uitbreiding en modernisering van het huidige pand. Hier lagen al wel plannen voor, maar aan mij de uitdaging om er goed naar te kijken. Ook om mijn eigen input erin aan te brengen en alles natuurlijk door te berekenen.

Het is of ik eindelijk op de juiste plek terecht ben gekomen. Ik heb nooit spijt gehad van mijn studie. Met zoveel tegenzin als ik de laatste jaren naar school ging, met zoveel plezier ga ik naar Bouwkunde in Delft. En ja, natuurlijk zijn er ook mindere momenten. Maar nu deze afwisseling om wat je geleerd hebt echt om te kunnen zetten naar een resultaat, geeft zoveel voldoening. Het is fijn om gelukkige gezichten te zien, om mee te kunnen denken in een proces en uiteindelijk toe te werken naar een mooi resultaat.

Nog altijd blij met mijn studie! Of ik mag blijven komen op kantoor zal de tijd nog moeten leren de komende dagen. Ik vind juist de interactie met collega’s erg leerzaam en leuk om te ervaren, maar mocht het niet zo zijn dan kan ik voorlopig ook heel veel vanaf huis doen.

Dit wordt nog een ‘wordt vervolgd’!