Online studeren, hoe gaat dat?

De paniek sloeg eigenlijk wel even toe, toen ik hoorde dat de Uni gesloten zou zijn voor onbepaalde periode. Hoe nu verder, hoe gaat het met presentaties en tentamens, en kan ik mijn tweede jaar van Bouwkunde wel afronden voor de zomer? Allemaal vragen die direct door mijn hoofd gingen.

Beetje gas terug? Daar is geen sprake van! Ik heb het mega druk, de studie gaat gewoon door alleen wel alles online! Hoe we dat doen?┬áDeadlines, tentamens en gewoon studeren, het gaat allemaal door. Colleges kunnen we online volgen en een aantal per week hebben we een “zoom”- of facetimegesprek met leraren en medestudenten. In het begin was het erg wennen, niet alles was direct duidelijk en moest ik veel zelf uitzoeken. Of met medestudenten overleggen om bepaalde dingen te begrijpen.

Deadlines staan er gewoon, dus projecten, presentaties of werkgroep-presentaties, moeten allemaal op tijd ingeleverd worden. Eigenlijk zouden we op buitenlandse reis zijn gegaan naar Budapest, maar ook dat ging helaas niet door. Een alternatief werd op touw gezet, dat naar mijn idee nog meer tijd kostte.

Mijn eerste presentatie via FaceTime heb ik intussen gehad. Dat was wel heel apart, maar ook best relaxed. Gewoon vanuit mijn eigen kamer, best ok!

Ook tentamens zitten eraan te komen. Mijn broer heeft er intussen eentje gehad, dus verwacht dat het bij mij op dezelfde manier zal gaan. Tot nu toe heb ik alles gehaald en ben wel toe aan een rustige zomervakantie, waar die ook zal zijn. Maar even een periode van rust is bij mij echt welkom.

Ik mis enorm mijn studievriendinnen. We chatten en facetten wel veel, maar anders zagen we elkaar praktische iedere dag. En het biertje samen met hun natuurlijk ook. Helaas, het is niet anders en zal voorlopig niet veranderen. De Uni heeft aangegeven dit jaar niet meer open te gaan.

Dus op naar September, hopelijk is dan alles enigszins weer een beetje open!

Keep you posted!