Met gemak naar een restaurant gaan! Hoe vaak doen jullie dit?

Soms verbazen we ons erover hoe vol elk restaurant zit. Super natuurlijk, maar het is niet altijd goedkoper dan thuis zelf koken. Natuurlijk zijn er genoeg leuke kleine hotspots waar je voor weinig iets goeds kunt eten, maar is het ook altijd even gemakkelijk en comfortabel als thuis eten?

Marieke

Ik ben nog opgegroeid met het idee dat ‘uiteten gaan’ in een restaurant een enorme traktatie is. Uiteten gaan gebeurde vroeger eigenlijk alleen als daar een reden voor was, zoals jarig zijn, trouwdag hebben, geslaagd zijn etc. Nog steeds geniet ik met volle teugen als ik een restaurant binnen stap met mijn gezin of vrienden om vervolgens gewoon onderuit te mogen gaan zitten en te wachten op een overheerlijke maaltijd met een glas wijn.

Ook omdat Max (mijn man) veel buitenshuis eet, geniet hij ervan om ’s avonds thuis te zijn en verkiest hij automatisch thuis zijn boven een restaurant. Wij letten in dat geval ook nog een beetje op de centjes, elke euro moet toch eerst verdiend worden! Wel moet ik erkennen dat naarmate we ‘ouder’ worden, de kroeg of een feest wordt verruild voor een gezellige avond met vrienden uit eten, gezellig ontspannen kletsen en genieten van lekker eten.

Perle

Uit eten gaan is voor mij niet een must. Wel vind ik het heel gezellig. Samen met Thimo (mijn vriend) of met mijn ouders naar een restaurant gaan, vind ik genieten. Ik houd ervan om Sushi te eten en ondanks dat we dat thuis ook wel eens maken, is het buitenshuis (bv bij Ono of Aqua Asia) wel erg lekker. Ook vind ik het leuk om voor het stappen een restaurantje te pakken, dan mag het simpel een pasta of pizza zijn. Dan gaat het echt om de gezelligheid met vrienden onder elkaar. Het zit er helaas niet altijd in, ik werk op dit moment niet en dan blijft er weinig over.

Hoe gaat dat bij jullie?

X