Ging door het geluid, zo onbeschrijflijk blij was ik!

Twee weken moest ik wachten op de uitslag van mijn tentamens. Het is een ingewikkeld verhaal, maar kort samengevat: deze twee tentamens zijn een set en moeten samen een voldoende zijn. Anders moet alles over, hetgeen onbeschrijflijk jammer zou zijn!

Het eerste tentamen dat ik maakte was naar mijn idee redelijk goed gegaan. Maar ja, alles is nieuw en het blijft toch afwachten hoe het dan beoordeeld wordt. Het tweede tentamen vond ik echt heel erg moeilijk. Hier had ik een hard hoofd in. Ik ben gaan rekenen om te bedenken wat voor cijfers ik gehaald zou moeten hebben voor een voldoende. Ach dat blijft en blijkt ook volkomen zinloos. Het was dus echt afwachten!

Het cijfer van mijn eerste tentamen kwam al snel en gelukkig daar had ik een 7,1 voor. Voor mij is dat echt een heel mooi cijfer. Natuurlijk begon ik direct te rekenen, want ik had ook nog bonuspunten van mijn bonustentamens achter de hand. Het werd nu echt heel spannend. Want, wat ik nog vergeet te zeggen, je mocht ook niet lager dan een 5 hebben voor 1 van de twee tentamens.

Eindelijk kwam het verlossende woord: IK HAD EEN 7,7…. Bizar gewoon. Ik heb het internet 3 x uitgezet en opnieuw opgestart om er zeker van te zijn dat het waar was! Wauw, ik kan niet beschrijven hoe blij ik was. In het eerst jaar zakt 52 % van de leerlingen op deze set en juist ik heb hem in the pocket! Het geeft je toch een duwtje in de rug en gevoel dat je een goede start hebt gemaakt.

Nu op naar de volgende tentamens… Eentje heb ik op 8 november en gaat over de geschiedenis van de architectuur. Zo saai en zo veel, dat wordt blokken dus!

Lees ook mijn blog over “de eerste weken“!

Onbeschrijflijk

App-verkeer met mijn mams, ik kon het niet geloven!