Hebben jullie iets met “kleding uitlenen”?

Kleding uitlenen aan elkaar gebeurt regelmatig, maar zijn we er ook altijd blij mee?

Marieke

Als ik kleding uitleen, gaat het meestal om een feestje of speciale gelegenheid. Ik houd van jurkjes en ook van mooie spulletjes, dus ja, ik heb wel het een en ander in mijn kast hangen als het gaat om leuke uitjes. Als een lieve vriendin dan bij me komt en met een probleem qua dresscode zit, dan help ik haar natuurlijk uit de brand en wederzijds. Maar dan weet je ook van elkaar dat dat weer terug komt.

Ik heb een keer een glitterjurkje uitgeleend aan een vriendin en heb daar helemaal geen erg meer in gehad. Het zijn van die dingen die je ook niet elke dag draagt. Tot ik zelf een feestje had waarvoor ik in mijn gedachte dit jurkje had bedacht. De avond ervoor dacht ik “ik zal vast alles klaarleggen” en ontdekte dat ik mijn jurkje miste. Ik raderen waar het gebleven kon zijn en al snel bedacht ik dat mijn vriendin het waarschijnlijk nog had en dat was ook zo. Het was nog lastig om het te krijgen, want zij werkte over dag en ik moest al om 18.00 uur paraat zijn op het feestje. Ik vond dat heel vervelend, lag natuurlijk ook deels aan mij, maar jammer dat dat dan niet vanzelf terug komt. Dat vind ik dus echt het nadeel van iets uitlenen.

Perle

Ik en mijn vriendinnen vinden het leuk om kleding van elkaar te lenen. Als we ’s avonds een feestje hebben, begint het overdag al met elkaar facetimen en vragen wat de ander aan doet. Soms voor, anders na het avondeten spreken we af en kijken we altijd wel even bij elkaar in de kledingkasten. Als we er dan over uit zijn wat we aantrekken staan we samen onze make-up te doen.

We komen vaak genoeg bij elkaar over de vloer, dat zo’n kledingstuk vanzelf weer terug zou moeten komen. Nu komt het ook zeker net zo vaak voor dat dat niet het geval is en je soms heel erg je best moet doen om te ontdekken waar het kledingstuk gebleven is. Het komt zelfs voor dat ik er zelf gewoon niet meer aan denk en dan ben ik op een gegeven moment het bestaan van dat kledingstuk ook echt vergeten. Nogmaals, ik vind het heel chill om af en toe eens bij mijn vriendinnen in de kast te gluren, omdat het voor mij dan voelt alsof ik iets ‘nieuws’ aan heb. Daarnaast vind ik het dan ook niet erg als een vriendin iets van mij leent. Mits ik het in dezelfde maat, zonder vlekken/gaten en het graag zo snel mogelijk terugkrijg.

Hoe staan jullie hier in?

Lees ook ons blog over “Alleen ver weg op vakantie“.

X