Een jaar waarin de verwachtingen hoog gesteld zijn

Eindelijk is het zover, ik ga het laatste jaar in van de middelbare school: 6 VWO en ik ga examen doen. Al twee jaar kan ik moeilijk zin maken om aan mijn schoolverplichtingen te voldoen. Ik kijk zo enorm uit naar wat hierna gaat komen, naar een volgende stap. Mijn vrienden zijn over het algemeen iets ouder dan ik, waardoor ik dit laatste jaar dus met weinig hechte vriendinnen in ben gegaan. Dit alleen al stimuleert mij om zo snel mogelijk de middelbare school af te maken en hier dus niet nog een jaar in mijn eentje achter te blijven.

Tot nu toe kan ik best stellen dat mijn leven een feestje is geweest. Ik kan redelijk makkelijk leren waardoor school mij ook gemakkelijk is afgegaan. Daarnaast zijn de weekenden dan ook altijd goed gevuld. De afgelopen 1,5 jaar had ik ook een baantje bij een leuk restaurantje Zohey, maar daar heb ik het nu te druk voor gekregen. Dit omdat mijn ouders graag zien dat ik mijn examen ga halen en zij hockeyen voor mij belangrijker vinden dan werken. Al met al is het altijd een uitdaging mijn tijd goed in te delen.

Na de zomervakantie heb ik flink gas moeten geven. Ik hoor mijn moeder zeggen: “Ja Per, nu zal je moeten gaan rocken!” Met tegenzin hoor ik het aan, wetende dat ze gelijk heeft, maar ik hoop ook echt dat ik het kan opbrengen. Er zijn in het weekend zoveel leuke dingen te doen, maargoed terug naar school.. Ja, gas geven, rocken… Als het erom ging spannen, deed ik extra mijn best en haalde ik mijn cijfer op. Ik zeg dan ook altijd dat ik pas goed presteer onder druk. Toch hoop ik dat ik dit jaar iets eerder gas geef. Mijn moeder, die zelf gezakt is, probeert me keer op keer duidelijk te maken dat zakken echt niet leuk is. Ik word al gek bij de gedachte dat ik nog een jaar langer op de middelbare school zou moeten blijven, hoewel ik dan wel twee jaar achter elkaar een lange vakantie heb!

Ook zal ik een keuze moeten gaan maken waar ik na dit jaar naartoe wil. Ik roep dat ik Bouwkunde in Delft wil gaan studeren. Ik ben hier ook bijna 100 % zeker van, maar zal dan wel door de selectie heen moeten komen..

Verder heb ik net mijn eerste tentamenweek achter de rug en de cijfers die ik tot nu toe terug heb gekregen zijn zelfs beter dan verwacht. Hoge cijfers halen is eigenlijk zo leuk dat ik niet begrijp waarom ik het niet vaker doe.

Al met al drukke tijden. Ik blijf mijn best doen en houd jullie natuurlijk op de hoogte!

Per