Nog even gas geven en dan twee weken kerstvakantie!

Weer afgereisd naar de uni. De laatste loodjes voor de kerstvakantie. Dinsdag nog een tentamen en vrijdag een ‘dead-line’. Ik moet er nog echt even tegenaan. Maar dan heb ik twee weken vakantie.

Hoe het me is bevallen tot nu toe?

Het belangrijkst valt of staat met het feit of je je studie wel of niet leuk vindt. Ik kan echt met klem bevestigen dat ik mijn studie echt heel tof vind. Iedere keer ben je met dingen bezig waar je een uitdaging in ziet en waar je voor wilt gaan. Dat is de kracht die je nodig hebt om een studie te halen. Heb je dat gevoel niet, dan wordt het zwaar.

Juist de combinatie van leren en praktisch werken, is van deze studie, Bouwkunde, een leuke uitdaging. Het moeten leren, kunnen afwisselen met je handen werken en je suf lopen denken hoe bepaalde situaties er het beste uit kunnen zien. Ik kan niet anders zeggen dat ik dat echt heel leuk vind.

Studeren op de Uni

Ik reis nog steeds op en neer, maar ook dat bevalt me beter dan ik van te voren had bedacht. Zoals eerder gezegd, denk ik dat ik graag komend jaar op mezelf ga wonen. Voorlopig gaat het goed. Wel studeer ik steeds vaker op de uni. Dat komt toch omdat er gewoon minder afleiding is. Je bent met studenten onder elkaar en thuis is er toch mijn moeder, de poezen en alles erom heen dat snel afleidt.

Nog even bikkelen dus, dan ga ik me twee weken verstoppen. Hebben jullie al plannen voor de kerstvakantie? Lees anders even onze tips en er volgen er nog meer!

X