Cheat-days en chocola zijn toegestaan als je tentamenweek hebt…

Als ik moet leren voor tentamens dan gaat er bij mij een knop om. Ik ga er ook bewust boodschappen voor doen en chocola ligt natuurlijk in mijn mandje! En niet alleen chocola, maar ook allerlei chipjes (ham-kaas is favoriet), cup-a-soup, autodrop en koekjes. Maar waarom?

Ja waarom, allereerst vind ik dat ik een beetje verwend mag worden gedurende deze periode. Ik wil me ook even geen zorgen maken over nutteloze zaken. Helaas is mijn moeder er deze week niet, dus ik hoop dat Thimo heerlijk voor me wilt koken. Verder wordt het alleen studeren en hockeyen. En snoepen dus.

Maar chocola is zo slecht nog niet! Voor alles geldt: overal waar ‘te’ voor staat, is niet goed! De stoffen theobromine en cafeïne in chocolade hebben een opwekkend effect, maar dat is zwakker dan het effect van koffie. Chocolade bevat ook stoffen die de stemming kunnen verbeteren, maar in zo’n lage concentratie dat het effect niet meetbaar is. Het wordt afgeraden om te veel chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen, maar ik hoop dat dat voor mij nog heel ver weg ligt.

Al met al is het niet echt verkeerd. Wel heb ik het gevoel dat ik een onrustige huid krijg na het eten van chocola. Bewijzen kan ik het niet, misschien komt het ook door stress. Geen idee dus. Voorlopig geef ik er aan toe en geniet ik heerlijk van chocola! Duim voor mij, want 8 november heb ik weer tentamens.

Halen jullie ook van alles in huis voor je tentamenperiode?

X

Lees ook mijn blog over “Eerste tentamens gehaald“!