Vermoeide blik, zwaar gevoel: de bovenooglidcorrectie

In aanvulling op de blog van Marieke wil ik jullie graag nog als volgt informeren. Een van de meest uitgevoerde behandelingen door mij als arts voor cosmetische chirurgie is de bovenooglidcorrectie. Heel gek, maar niemand lijkt er echt aan te ontkomen. Want hoe goed je je verzorgt, de huid is op deze plek het dunste en gaat als eerste hangen. De ingreep is relatief veilig uit te voeren en de tevredenheid daarna enorm.

De eerste blik

Iedereen kijkt naar je ogen, het is een belangrijk onderdeel van je uitstraling. Hoe vervelend is het als iemand je aanspreekt met “joh wat zie je er moe uit”, maar dat je eigenlijk helemaal niet moe bent. Door het teveel aan huid van de bovenoogleden kan je ook gedurende de dag een zwaar gevoel ervaren, dus het ziet er niet alleen vermoeid uit maar het voelt ook vermoeiend. Als compensatie zie je vaak dat iemand zijn wenkbrauwen hoog optrekt waardoor er rimpels in het voorhoofd kunnen ontstaan of je spanningshoofdpijn ervaart. Wanneer men komt met diepe voorhoofdrimpels, adviseer ik een bovenooglidcorrectie, want alleen zo haal je de oorzaak echt weg.

Vergoeding?

Belangrijk is om te weten, dat het in bijna alle gevallen om een cosmetische ingreep gaat ondanks dat je last hebt van klachten en er soms een medische indicatie lijkt te zijn. Sinds januari 2017 wordt de ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering vergoed als je gezichtsveld voor meer dan 1 mm beperkt wordt. Dit betekent dat je in ontspannen toestand altijd tegen een ‘gordijn’ van huid aan moet kijken. Voor een vergoeding van de verzekering dien je een verwijzing van je huisarts en een medische noodzaak van de behandelend arts te krijgen. Zelfs dan zie je nog vaak dat het niet vergoed wordt en je de kosten uiteindelijk zelf moet betalen.

Zijn jullie ook benieuwd naar het resultaat bij Marieke? De voor- en nafoto’s komen nog, maar we wachten nog even op het mooiste resultaat!

Hebben jullie andere vragen voor Irene, aarzel niet om ze aan ons te sturen!