De kleur van Foundation blijft altijd een gok of niet?

Er zijn veel dingen die je kunt bestellen op internet, maar ik vind make-up en helemaal foundation echt wel moeilijk. Natuurlijk als je iets koopt wat je al hebt en waarvan de kleurcode bekend is, kun je de gok nemen. Zo niet, dan wil ik het toch wel graag voelen en zien. 

Ik geef toe dat ik door Corona het afgelopen jaar heel veel op internet gesurfd heb. Regelmatig heb ik mijn winkelmandjes gevuld met wat dan ook en vervolgens weer geleegd omdat ik me ging afvragen waar ik het voor nodig zou hebben. Nu vind ik dat met kleding ook echt wel een beetje zo, hoewel ik het dan wel over specifieke items heb. Als je nergens heen hoeft te gaan, waarom zou je dan nieuwe spullen aanschaffen als je nog genoeg in de kast hebt liggen. Nu ben ik daar eigenlijk een slecht voorbeeld van, want juist ik houd van kleding en koop alsnog regelmatig wel wat. En zo was het natuurlijk wel leuk om een nieuwe sportoutfit of leuke jeans uit te kiezen!

Maar dan verder naar de uiterlijke verzorging! Dat is voor mij echt wel belangrijk. Ik verzorg me van top tot teen en ga echt niet naar de bakker zonder een klein beetje make-up. Ik vind het knap dat er dames zijn die zo met hun blote billen gezicht op social media gaan, mij niet gezien;). Sterker nog… Als ik de badkamer inloop, naar mezelf kijk en ik heb er nog niets aan gedaan, zeg ik echt tegen mezelf “he Mariek, doe wat aan jezelf!” Dus mijn dagelijkse verzorgingsproducten heb ik met enige regelmaat aangeschaft of aangevuld!

Zo was ik alleen afgelopen winter een aantal dagen bij mijn moeder en had ik mijn foundation vergeten. Het was een bizarre tijd en kon even niet achterhalen wat mijn kleurcode was. En waar moest ik heen? Niets was open, maar gelukkig kon ik bij een apotheek nog wat vinden. Maar ja, achteraf misschien ietwat te gehaast bij verkeerd licht gekocht en niet geheel tevreden met de kleur en natuurlijk ook niet mijn merk… Dus wat nu als je je daar eigenlijk helemaal geen zorgen over zou hoeven te maken? Dat er een foundation zou zijn dat zich aanpast aan jouw tint? Dat zou toch geweldig zijn?

Ik heb het geluk dat ik de afgelopen tijd in Spanje kon zijn. Mijn huid is intussen niet meer winter-wit, maar heb zodra ik thuiskom wel weer een andere foundation nodig. Want ja, ondanks mijn gekleurde huid vind ik het er wel echt heel verzorgd uitzien met dat kleine laagje perfectie! En zo komt je toiletkastje aardig vol te staan!

Onlangs kwam ik iets nieuws tegen en zo ben ik erg benieuwd naar deze “all colour” foundation. Iemand al ervaring? Of hebben jullie ook 5 verschillende kleuren in huis en/of gebruiken jullie altijd dezelfde?

Foundation

Lees ook ons blog over “Haarloos de zomer in” – Silk’n!