Zowel in de zomer als de winter is het verzorgen van onze benen alleen al de mannenblik waardig;)

Benen, ik hoor vaak mijn vriendinnen om mee heen zeggen: Oe, binnenkort korte broek aan, ik moet mijn benen wel eerst scheren! Ik denk dan “dat meen je niet”. Ik verzorg mijn benen, oksels en overal waar haar groeit wekelijks. Vreselijk vind ik het die onaangename haargroei! En, ja voor ik het vergeet, natuurlijk is het voor manlief ook fijn, hij vindt me dan zo lekker zacht;).

Benen verzorgen schijnt dus niet voor iedere vrouw een dagelijkse bezigheid te zijn. Hoewel wat is de moeite tegenwoordig? Je kunt van die kant-en-klare scheermesjes kopen die je in de douche klaar legt voor een snelle verzorging. Nee, voor mij is het zeker niet meer een optie om het te versloffen.

Zo af en toe een scrub voor onze benen is geen overbodige luxe. Denk maar eens aan de turkse badhuizen – Hammam. Hier gaan dames en heren in alle leeftijden wekelijks naar toe om zich van top tot teen te laten scrubben. Ik moet toegeven dat ik het slechts 1 keer in mijn leven heb gedaan en ik besefte me toen hoe vies wij Europeanen zijn;). Onbeschrijflijk wat er van je huid afkomt als je dit niet regelmatig doet. En eerlijk, enig idee hoe zacht en glad je huid hierna voelt? Scrubben staat voor het verwijderen van de opgehoopte dode huidcellen en het stimuleren van celvernieuwing.

Ontharen is naar mijn idee een wekelijkse must-do. Ik kan er slecht tegen als ik alweer kleine haartjes voel, het spijt me, maar ik voel me dan gewoon iets minder vrouwelijk. Ik heb gelukkig niet een overdreven haargroei en hoef me maar te scheren tot aan mijn knieën, de meeste vrouwen scheren hun hele benen. Dat laatste is dus normaal;). Aangeraden wordt toch een mousse of olie te gebruiken. Het gebruik van een scheerproduct geeft namelijk minder kans op huidirritatie en het maakt de huid nog gladder en zachter. Als je het regelmatig bijhoudt, voorkom je stoppels!

Na de scrub en ontharing is het opbrengen van een bodycreme of voedende olie een weldaad. Ik gebruik zelf de bodycreme van Rituals. Heerlijk is deze, bovendien is het leuk dat Rituals regelmatig een nieuwe lijn heeft om weer uit te proberen.

En echt dames, het lijkt een lang verhaal, maar dit alles kan in maximaal 10 minuten gebeurd zijn!

X

 

Foto @shutterstock