Wat kan het effect zijn van vitamines slikken?

Velen zijn sceptisch voor het slikken van supplementen. Ik heb gemerkt tijdens mijn voorbereiding van de marathon dat supplementen van Vitaviva wel degelijk een groot effect hebben. Ook slik ik trouw vitamines tegen huidveroudering en ik denk dan toch “baat het niet, dan schaat het ook niet”. En tja, ik ben helaas ijdel en er echt wel mee bezig….

Maar wat zou je dan moeten slikken als het gaat om huidverbetering?

Vitamine A verbetert de huidstructuur, rimpels door zinbeschadiging worden minder. De stof stimuleert een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Helaas is het vitamine A zuur alleen op recept verkrijgbaar en veel mensen irriteert het. Dat laatste komt waarschijnlijk door verkeerd gebruik. Retinol is een variant die ook bewezen heeft dat het resultaten oplevert. Een hele goed serum ervan is te koop via Medik8. Ikzelf heb een Vitamine A crème mee laten nemen uit Polen. Hier kun je het wel krijgen en kost relatief heel weinig! Dus als je connecties hebt…

Vitamine B is bij de meesten nog onbekend. Het heeft een herstellend vermogen en beschermt tegen schade van de zon. Het geeft goede resultaten bij acne en zorgt voor een gladde huid.

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen. Verder kan het acne en pigmentvlekken verminderen. Dit werkt wel alleen als het in hoge concentratie aanwezig is en werkt het beste met andere antioxidanten. Vitamine C en E schijnen een fantastisch duo te zijn. Let er dus op dat de vitamines bovenaan vermeld staan als je iets koopt.

De laatste tips: Bewaar potjes nooit te lang. De kracht verdwijnt van de ingrediënten en het effect neemt dus af. Meestal al na een paar weken. Zet potjes ook het liefst donker weg. Natuurlijk hoef ik ook niet te zeggen dat ik minimaal factor 30 op mijn gezicht gebruik. Gezichtscrème van Vichy factor 50 is bij mij favoriet.

Succes, X