Wisten jullie dat je een visum voor Turkije nodig hebt?

Het is pas januari, maar dromen jullie ook al over witte stranden, palmbomen en strak blauwe luchten? Of maken jullie liever een culturele trip of geven jullie de voorkeur aan hiken in de bergen? De vakantieperiode lijkt nog ver weg; iedereen is waarschijnlijk druk met tentamens, school of werk. Toch gaat de tijd sneller dan je denkt. En vakantieplannen maken is stap één, maar daarna moet je de reis nog wel goed voorbereiden.
Hebben jullie al een bestemming op het oog? Thuis hoor ik geluiden over vakanties naar verre oorden waarvan we eigenlijk wel weten dat we goed moeten bedenken of we inentingen of een visum nodig hebben. Maar wisten jullie dat we ook dichter bij huis alert moeten zijn. Sterker nog, wisten jullie dat je tegenwoordig met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum voor Turkije nodig hebt?

Als je een vakantie boekt naar een zonnige bestemming, waan je jezelf al in je bikini en met cocktail op het strand. Het zou toch wel een vreselijke domper zijn wanneer je bij de douane van Turkije wordt tegengehouden omdat je je niet goed hebt voorbereid! Een e-Visum voor Turkije is voortaan verplicht en deze kun je  niet meer op het vliegveld in Turkije kopen. Alle informatie omtrent het visum voor Turkije kun je vinden op de site van E-visum. Hier kun je overigens ook het visum bestellen.

Het is altijd verstandig om je te verdiepen in het land waarnaar je op vakantie gaat. Wat heb je nodig, wat is de valuta van een land, heb je inentingen nodig, waar moeten we rekening mee houden met betrekking tot de andere cultuur en wat is er allemaal te zien. Goed voorbereid op vakantie gaan, is voor ons onderdeel van de voorpret!

Wij twijfelen nog over onze vakantiebestemming. Spanje zit er uiteraard weer in, maar denken ook nog aan andere locaties. Korte stedentrips zijn bij ons favoriet, zeker in het voor- en/of najaar. Afgelopen jaar bezochten we Valencia, een geweldige stad en onlangs nog Londen.

Hebben jullie al vakantieplannen voor dit jaar?

Lees ook ons blog over “ons weekje samen weg!”

Vakantieplannen

Zon, strand en palmbomen!

Vakantieplannen

Zien jullie jezelf ook al op dit bedje liggen?