Super verblijf bij Bilderberghotel Wientjes te Zwolle

Het is lastig in deze tijd. Alles draait om Corona. Zo positief als we er in de eerste lockdown in gingen, zo kritisch zijn de mensen nu. Toch proberen we onze leuke uitstapjes te creëren tussen de lijnen die we aangeboden krijgen. En zo gingen we op stap richting Zwolle. We hadden een staycation geboekt bij het Bilderberghotel Wientjes. Dit konden we namelijk mooi combineren met een zakelijke afspraak in Kampen.

Allereerst, ik was nog nooit in Zwolle en Kampen geweest! Dat maakt het ook weer leuk deze tijd. Je wordt gestimuleerd om Nederland nog veel meer te ontdekken. En het hotel ziet er niet alleen prachtig uit, ook de menukaart heeft ons onwijs aangetrokken. Het saaie weer mag voor ons de pret niet drukken, we hebben een uitje!

Hotel Wientjes

De voormalige burgemeesterswoning is al negentig jaar een heerlijk hotel om te verblijven tijdens een bezoek aan de historische stad. Dankzij de centrale ligging (op slechts 250 meter van het station én op loopafstand van het centrum) is dit de ultieme ontmoetingsplek in Zwolle. Voor de borrel kan gelukkig gezorgd worden. Het is bijzonder dat je hier zo intens van geniet, omdat het nergens anders kan.

Zwolle

In het authentieke Zwolle komen ontspanning en cultuur samen. Wat kun je er allemaal doen? We hebben een vooronderzoek gedaan en normaal gezien kun je een bezoek brengen aan de schouwburg, het theater, de kunstuitleen of één van de vele musea. De bioscoop is wel open. Struinen over het marktplein, een wandeling maken rond de stadswal en shoppen in de boetiekjes van de gezellige winkelstraatjes behoren nog wel tot de mogelijkheden. Zo maak je alsnog van een Staycation een heerlijk verblijf in een andere stad, je zult het alleen soms moeten doen met een take-away koffie. We zijn even weg van huis en het lijkt zelfs wel dat je alles even kunt vergeten.

Corona

Het hotel heeft ongelooflijk zijn best gedaan om aan alle regels te voldoen en voor iedereen een veilig verblijf te creëren. Als je door het hotel loopt, is het dragen van een mondkapje verplicht. Op de kamer en als je gaat zitten, mag deze af. Ook zijn er eenrichtingsverkeer pijlen aangebracht. Omhoog mag met de lift, naar beneden ga je met de trap. Door de voordeur kom je naar binnen, via de zijdeur ga je naar buiten. Tafels staan ongelooflijk ver uit elkaar, ook best wel lekker als je eens een vertrouwelijk gesprek wilt voeren. Het voelde echt heel erg veilig!

Dineren bij Wientjes is een feestje!

Wat hebben we ons ongelooflijk laten verwennen! Het vijf-gangen verrassingsdiner was letterlijk een feestje! Het daarbij behorende wijnarrangement (aangepast aan de tijd natuurlijk) was een feestelijk extraatje. Zo kook en eet je gewoon niet thuis, hoe hard je ook je best doet.

Zwolle

Onze Staycation

Al met al hebben wij het ongelooflijk naar het zin gehad. Zwolle was en is super, ik kom hier graag een keer terug als het mooi weer is en de terrassen weer open zijn. Het hotel is een echte aanrader en wil graag nog even kwijt dat de mensen die er werken zo ongelooflijk aardig waren. Zo hartelijk allemaal, de obers, de mensen van de receptie, de kok en het kamermeisje, bedankt voor de fantastische service!

Zwolle