Ik ga op reis en neem mee…

De koffer pakken voor een vakantie blijft altijd wel een dingetje en ik zal jullie vertellen dat mijn dochter me eigenlijk hiervoor de kneepjes heeft geleerd! We gingen namelijk een paar jaar geleden naar New York en mijn man besloot om alleen met handbagage te willen reizen. Dat is dan een uitdaging! Maar de truc is: “Denken in setjes”. Dit kan bij dit en dat kan ook weer met dat. Zo kun je meerdere combinaties maken en kun je licht reizen!

Dit licht reizen ofwel “travelling light” is vanaf toen een feit geworden. Even helder nadenken over wat ga ik doen en wat heb ik daarvoor nodig. Bovendien is het zoveel comfortabeler om met weinig op stap te zijn. Ik vind het zelfs een beetje stoer als ik zeg “oh nee, heb alleen handbagage” en daarbij komt dat het ook nog eens een hoop scheelt in de financiën op een vlucht naar het zonnige zuiden?

In de zomer is het overigens makkelijker om licht te reizen dan in de winter of als je naar een kouder klimaat gaat. Dan zit je namelijk al snel gebonden aan een warme jas en dikkere trui. Wat op het moment helemaal in is, is de kleding gemaakt van travel stof. Dit is ideaal. Het draagt lekker en het zit mooi. Als het vuil is, was je het in een handwasje en is het ook nog eens snel droog. Ideaal dus en voor mij dan ook de basis om mee op vakantie te nemen.

Maar laten we eerlijk zijn, ik houd ook van vrouwelijk en maak mijn setjes wel af met leuke accessoires. Bovendien kun je deze makkelijk wegstoppen in de kleine gaatjes die overblijven. Wel zeg ik erbij dat ik liever mijn dure spulletjes thuis laat en dan zijn juist die leuke accessoires van bijvoorbeeld My Jewelry super om mee te nemen. Wisten jullie trouwens dat zij ook een My Jewellery cadeaukaart hebben? Dus mocht je iemand nog willen verwennen dan is dit een leuke optie.

Oh ja, wat ook handig is wanneer je licht wilt reizen zijn die kleine schoudertasjes waar je precies alle in kunt doen wat je bij de hand moet hebben. Zo bedenkt ik me altijd “heb ik mijn pasjes, telefoon en mijn sleutel?”, dan heb ik eigenlijk alles bij me dat ik nodig heb. Daarbij dan een mooie grote rugtas en je bent klaar om te vertrekken.

Hoe gaan jullie op reis? Met een auto die helemaal tot aan de nok toe is gevuld of zoals ik hierboven heb beschreven?

My Jewelry My Jewelry