Heerlijk om weer op de latten te staan in het prachtige Oostenrijk!

Een beetje met dichtgeknepen ogen keek en kijk ik vooruit naar de skivakantie. Nog met de herinnering in mijn gedachte aan onze trip van vorig jaar met -30 graden ’s nachts, was ik een beetje twijfelachtig geworden over deze vakantie. Maar het was of ze me gehoord hebben en ik trof deze keer prachtige blauwe luchten, verse sneeuw en geen wind. Dus letterlijk “What else do you want?” Vakantie vieren in de sneeuw was in tijden niet zo fantastisch!

Wat betekent voor mij skivakantie?

Allereerst is deze vakantie voor mij een sportieve vakantie met het gezin en vrienden. Skiën is lol maken, genieten van de bergen, heerlijk eten, lekker slapen in een goed hotel en zeker niet te vergeten de apres-ski.

Op naar Oostenrijk!

Bestemming werd Kirchberg gelegen in een groot gebied met wel 284 kilometer aan skipistes en goed te bereiken met 4 vluchten per dag van Transavia. Zowel het “Brixen im Thale” als “skigebied Kitzbühel-Kirchberg” behoren tot de mogelijkheden te bezoeken en zijn beide met de gratis bus te bereiken. Zo hoef ik niet uit te leggen dat er geen dag hetzelfde hoeft te zijn.

Ikzelf heb jaren achter elkaar in Zwitserland geskied en ben de laatste jaren zo overtuigd geworden van het skiën in de Oostenrijkse Alpen. Ook hier trof ik de gezelligheid, de gastvrijheid, het heerlijke eten en al de extra’s die zowel in het dorp als op de pistes aanwezig zijn. Dit alles bij elkaar maken een skivakantie nog zo veel leuker! Voor de kinderen is er ook veel sneeuwplezier te beleven. Naast kinderopvang en de skischool, is zelfs de rodelbaan kindvriendelijk!

Veel gedaan in een paar dagen

In een paar dagen bezochten wij restaurant Kupferstube (waar we heerlijk gegeten hebben en de dames in klederdracht het eten serveren), de twee uitgebreide skigebieden, sliepen wij in het prachtige hotel Elisabeth in Kirchberg waar we ook van een diner genoten, en gingen we een avond rodelen bij Hausberg Gaisberg. Ook bezochten we echte iglo’s waar je kunt dineren, slapen en zelfs kunt trouwen! Hoe ‘cool’ is dat! We mochten een kijkje nemen achter de schermen nemen en reden we een klein stukje mee op een snowcat. Petje af, zoveel respect gekregen voor deze mensen.

Vakantie vieren werd onvergetelijk! Mocht je nog vakantie willen vieren deze winter, kijk even op Kitzbüheler Alpen. Natuurlijk zijn de bergen in de zomer ook meer dan de moeite waard. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar hiken, bergwandelingen maken, mountainbiken etc. in de bergen lijkt me ook fantastisch. Tal van mogelijkheden, maar helaas staan deze voorlopig nog even op mijn bucketlist.

X

P.S. Lees ook onze blog over “Februari it is

Vakantie vieren

Hotel Elisabeth Kirchberg

Vakantie vieren

Vakantie vieren

Heerlijk eten en genieten hoort er zeker bij!

Vakantie vieren

Heerlijke pistes in alle gradaties

Vakantie vieren

Vooral veel lol

Vakantie vieren

Kupferstube in Kirchberg

Vakantie vieren

Diner in Kupferstube