The Passion 2019 in Dordrecht zorgt voor saamhorigheid

Een terugblik op een geweldig Paasweekend!

The Passion zorgde dit jaar voor een ervaring van saamhorigheid. Verteller Martijn Krabbé boeide 12.000 bezoekers bij de Grote Kerk in Dordrecht en ruim 2,3 miljoen kijkers thuis met het verhaal over het lijden, sterven en opstanding van Jezus. Het was daarmee het best bekeken programma van de avond. Krabbé: “Jezus was er toen. Als je goed kijkt, dan zie je dat hij er nu nog steeds is. Misschien wel in jou, en misschien wel in mij.”

 

De andere rollen werden vervuld door Edwin Jonker (Jezus), Edsilia Rombley (Maria), Paul Sinha (Petrus), Lucas Hamming (Judas), Porgy Franssen (Pilatus) en Klaas van Kruistum (Verslaggever).

Het thema van dit jaar was #jebentnietalleen. Hiermee werd aandacht gevraagd voor de vele gezichten van eenzaamheid. De Gemeente Dordrecht gaf het thema extra gestalte door onder meer een speciale campagne te lanceren en lokale initiatieven tegen eenzaamheid zichtbaar te maken. Andere Passion-partners waren dit jaar Kansfonds, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland en Bisdom Rotterdam.

Wij hebben aan één stuk door geroerd gekeken, nummers die je raakten en het verhaal alom bekend, kwam dit jaar nog dieper binnen. Je krijgt er echt het gevoel van dat je er meer voor anderen wilt zijn en liever voor elkaar wilt zijn. Het is prachtig om te zien hoe “the Passion” verbindt, iedereen is daar bij elkaar om hetzelfde te ervaren en met elkaar te beleven. Iedereen was ook stil en gefocust op alles dat gebeurde. Het was fantastisch.

The Passion werd in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Mediawater. 

 

Foto’s : EO/KRO-NCRV