Hoe vol kun je zijn dat zo’n evenement naar Dordrecht komt!

Wij in ieder geval wel en ik hoorde het bericht echt gaan toen het bekend werd. Overal zag je posts verschijnen op Facebook, twitter, Instagram. Het is wederom iets om erg trots op te zijn dat The Passion in Dordrecht georganiseerd gaat worden. Weer hebben we een gerenommeerd feest in deze prachtige stad!

Voor diegenen die het interessant vinden, het is best een beetje logisch dat Dordrecht voor The Passion in aanmerking is gekomen. 400 jaar geleden werd tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: de Statenbijbel. Deze vertaling was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. Tot op de dag van vandaag gebruiken we woorden en uitdrukkingen uit de Statenbijbel.

Het hart op de juiste plek

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff is dankbaar gastheer van het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. Dordrecht is de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

We dragen het met elkaar

EO-directeur Arjan Lock: “Het eeuwenoude paasverhaal beleven we dit jaar vanuit de historische binnenstad van Dordrecht. De stad vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden. Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe.”

Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV, voegt daaraan toe: “Je alleen voelen komt voor bij jong en oud. Daarom willen we dit jaar extra benadrukken dat we elkaar nodig hebben en dat we niet alleen leven, dat we omkijken naar elkaar. Als je eenzaamheid ervaart of in je omgeving tegenkomt, sta op en laat zien dat je er voor elkaar kunt zijn.”

The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media. De muzikale paasvertelling wordt live uitgezonden op donderdag 18 april om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2. Meer informatie over dit evenement vind je op “The Passion“.

Zodra we meer weten, brengen we jullie op de hoogte!

Foto’s TP18_©willemjandebruin (in overleg met EO)