Vitamines aanvullen zoals ik het noem, slikken jullie ook af en toe supplementen?

In mijn omgeving ken ik mensen die veel supplementen slikken. Zij laten zich ook controleren op wat aangevuld zou kunnen worden, dus doen het ook bewust. Maar is het altijd noodzakelijk om supplementen te slikken?

Een jaar of tien geleden heb ik me een keer laten checken, all the way. Daar kwam toen een batterij aan adviezen uit aan supplementen die ik zou moeten gaan slikken. Ik heb daar een periode aan toegegeven, maar ging me er helemaal niet beter van voelen. Eerder nog slechter en heb het toen snel laten liggen. Supplementen zo maar gaan slikken is niet iets dat aangeraden wordt. Ieder mens is anders, iedereen neemt op een andere manier de vitamines en mineralen op en iedereen zou dan ook een eventueel extra kunnen gebruiken.

Maar wat zou je kunnen toevoegen aan je dagelijkse voeding?

Wat wel voor iedereen zichtbaar is, is dat wanneer men de 45 jaar gepasseerd is, de tekenen van het ouder worden niet zo maar meer te verbloemen zijn. Onze huid wordt nu eenmaal slapper, afval stoffen kunnen zich meer gaan ophopen en nog veel meer. Dan kan het interessant worden om extra vitamines te gaan slikken. Antioxidanten worden vaak genoemd, deze vind je terug in vitamine A, E, C, Q10, K2 en B12. Als je het echt wilt weten, moet je een uitgebreid bloedonderzoek laten doen.

Van de andere kant wordt er ook gezegd dat je niet snel te veel van iets kunt slikken. Dus mocht je toch over willen gaan op iets, verdiep je dan eens in Omega-3, Vitamine C, Magnesium, Vitamine D en Vitamine B.

Ik geef toe ik ben geen dokter, het is alleen wat ik terug kan vinden op verschillende sites. Ik heb thuis wel het een en ander, maar moet tegelijkertijd bekennen dat ik er soms te laks in ben. Ik vergeet het snel, het enige dat ik iedere dag neem is Blissfuel. Deze vitamine-boost verzorgt je haar, huid en nagels van binnenuit en geeft mij meer energie. Ik voel me daar in ieder geval heel lekker bij!

Succes met de zoektocht.