Beleef culinair Zeeland tijdens een verblijf bij Boutique Hotel Eleanor

Sinds afgelopen weekend ben ik om! Na een weekend aan boord geslapen te hebben van de SS Rotterdam op slechts 20 minuten van huis, heb ik het “weekendje-weg virus” te pakken. Het is het enige dat we nog kunnen doen en het voelde werkelijk als een korte vakantie. Wat we veel zien op het moment is dat hotels samenwerkingen aangaan met restaurants. Zo ook het prachtige boutique hotel Eleanor in Middelburg.

Eten én slapen op niveau

Van 1 tot 17 december zwaaien topchefs van verschillende Zeeuwse restaurants de scepter in de keuken van het restaurant van Boutique Hotel Eleanor. Tweeënhalve week lang wisselen vijf chefs elkaar af om de hotelgasten een bijzondere culinaire ervaring te bezorgen.

De line-up bestaat uit de culinaire top van Zeeland:

-1 tot en met 4 december: de Kromme Watergang

-5 en 6 december: Restaurant Kale & de Bril

-7 tot en met 9 december: Meliefste

-10 tot en met 13 december: FINE Veere

-14 tot en met 17 december: Restaurantje Nummer 7

Zeeuws sterrendiner

Chef Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant de Kromme Watergang trapt af met een fruits-de-mer-menu. De keuken van de Kromme Watergang draait om superieure seizoensproducten uit de zee. Edwin Vinke richt zich voor dit menu op vis, schaal- en schelpdieren en zijn doel is om de zintuigelijke ervaring van de gasten te stimuleren. De sterrenchef is enthousiast over de unieke samenwerking met Eleanor. “Fantastisch dat we samen de Zeeuwse schelpjes een podium kunnen blijven geven”, aldus Vinke. Ook chef Thijs Meliefste van restaurant Meliefste kijkt uit naar zijn tijdelijke werkplek. “Ik vind het een mooi gebaar van Eleanor en wij zijn er enorm mee geholpen. Dat waarderen we en daarnaast vind ik het ook écht leuk om te doen”, zegt de chef. Van 7 tot en met 9 december kunnen hotelgasten in het restaurant van Eleanor genieten van de smaak van de Zeeuwse natuur. Meliefste laat zich voor het menu inspireren door de omgeving en de seizoenen.

Arte & Zayne

Het diner is pas echt compleet met een thee pairing van hoge kwaliteit. Arte & Zayne verstaat de kunst van het combineren van thee met voedsel en maakt van thee een ware beleving. Thee laat sommige gerechten nog beter tot hun recht komen. Zo kan een Zeeuwse oester perfect worden gecombineerd met een geroosterde, gele thee die ook wat ziltig is. Deze match zorgt ervoor dat de smaak van de oester langer blijft hangen. Natuurlijk kun je ook na het diner genieten van de theeën van Arte & Zayne. De beste en fijnste handgeplukte theebladeren worden gemengd met kruiden, specerijen, gedroogde bloemen en aroma’s. Zo wordt urenlang natafelen een feestje op zich.

Over Boutique Hotel Eleanor

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg verwelkomt Boutique Hotel Eleanor haar gasten. In dit nieuwe designhotel op Zeeuwse bodem worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Samen met Brasserie Eleanor en Cocktailbar Eleanor is een plek gecreëerd waar hotelgasten, bezoekers en locals samen komen en zich thuis voelen.

Meer informatie over Boutique Hotel Eleanor

Adres: Vlasmarkt 54-56, 4331 PG Middelburg

Telefoon: +31(0)118614851

Website: https://www.eleanor.nl

Facebook: https://www.facebook.com/EleanorMiddelburg/

Instagram: https://www.instagram.com/eleanor.nl/

Arrangement: Het arrangement is inclusief diner, overnachting en ontbijt en exclusief drank. Culinaire Zeeuwse Parels by Eleanor is exclusief te boeken via de website, waar ook meer informatie te vinden is over de prijzen.