Hoe leuk is het om met je idool iets op te zetten?

Even terug in de tijd, naar de tijd van mijn middelbare school periode. Een periode waarin ik heel veel plezier heb gehad, met de nadruk op ‘heel’. Ik heb er de prijs voor moeten betalen, maar dat neemt de goede herinneringen niet weg. Mijn schoolagenda’s heb ik nog bewaard, ergens. Deze zaten vol geplakt met plaatjes, hoofdzakelijk van mode. Mooie foto’s van Christian Dior, Chanel, maar ook zeker van Monique Collignon.

Wauw, wat maakte en maakt zij prachtige kleding. Ik heb haar onlangs nog gesproken over haar nieuwe collectie. Een nieuwe collectie met de focus op ‘pret-a-porter’, maar zeker ook een paar prachtige collectors items. Onze samenwerking gaat nu al zo’n vier jaar terug en ik kan niet anders zeggen dan dat ik haar nieuwe collectie mooier vind dan ooit tevoren. Zij omschrijft het prachtig: “Italiaanse vrouwen creĆ«ren een garderobe, wij Nederlandse vrouwen zijn meer van een verbruikerscultuur.” Beter gezegd: Wij kopen liever iets voor 1 seizoen, dan dat we iets goeds kopen voor langere tijd.

Ik kan me daar aardig in vinden. Het is lang geleden dat ik een pakje kocht van Yves Saint Laurent, ik heb het nog steeds en ik zal het nooit weg doen. Het heeft ook herinneringen, nee zoiets kan nooit weg. Dat is hetzelfde wanneer je iets van Monique aanschaft. Ik kan uit ervaring zeggen dat het misschien ietsje meer kost, maar de kwaliteit is zo geweldig. En het is met couture zo, de modellen zijn op een of ander manier nooit ‘out of fashion’. Het blijft altijd goed!

Nu opent zij in het weekend van 16 en 17 februari in Rotterdam een pop-up shop om haar nieuwe collectie te presenteren. Ze gaat en wilt graag terug naar haar roots. Daarom koos zij voor Rotterdam. Ik hoop jullie daar te zien, het is echt meer dan de moeite waard! Houdt onze site in de gaten voor meer details.

X

idool

idool

idool

idool

idool