North Sea Round Town in de Foodhallen Rotterdam!

North Sea Round Town is hét fringe festival van North Sea Jazz dat van 27 juni t/m 14 juli neerstrijkt in Rotterdam. Verwacht lekkere jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers op onverwachte plekken in de stad. Zo ook bij de Foodhallen, dé indoor food market van Rotterdam.

Twee dingen in één zou ik zeggen. En lekker eten en omringd met heerlijke muziek: dat wordt echt een top festival. Ik kan me haast niet voorstellen dat er iemand is die echt niet van jazz houdt. En dan ook nog eens gecombineerd met heerlijk eten!

Wat kun je wanneer horen?

ParHasard
Op 25 juni kun je genieten van de band Par Harsard. De naam zegt het al: ParHasard is een per toeval ontstane band. Toen vocalist Tos van Ekeren erachter kwam dat Sebastiaan en Benjamin zijn achterneven waren, ontdekten ze tevens een muzikale klik en besloten ze al snel een band te starten samen met bassist Kjelld. Via de Junior Jazz opleiding van het Conservatorium van Amsterdam kamen ze in contact met Tarik die de band perfect aanvult. ParHarsard speelt eigen materiaal (soul/funk/jazz) aangevuld met covers van o.a. D’Angelo en Earth, Wind & Fire.

InJazz
Jazzmuziek gecombineerd met jungle beats? Turkse en Arabische nummers, doordrongen van jazz en blues tradities? Samba reggae, drum ’n bass en afro-beat meets jazz? De sprookjes van Hans Christian Andersen vertolkt in jazz en klassieke muziek? Het gratis toegankelijke festivalprogramma van inJazz staat bol van de verrassingen! Wandel of fiets tussen de locaties op Rotterdam Zuid en maak zoveel mogelijk van deze twee muzikale avonden op 27 en 28 juni. De locaties dit jaar zijn: LantarenVenster, Kantine Walhalla, Room Mate Bruno en Foodhallen Rotterdam. inJazz is de officiële aftrap van North Sea Round Town: twee weken jazz in Rotterdam met als knallende afsluiter het NN North Sea Jazz Festival. Op 27 juni kan je in de Foodhallen Rotterdam genieten van Garri Jäger Double Duo, Mo van der Does Quartet, Alarmist. Op 28 juni staan MDC III en Bobby Rausch op het podium in de Foodhallen.

Lorrèn
Jazz zangeres Lorrèn brengt samen met haar Jazz Trio Lorrèn op dinsdag 2 juli 2019 de beste ingrediënten bij elkaar voor een fijne avond vol met liefde, gezelligheid en natuurlijk muziek. Een perfecte combinatie om in een jazzy setting te vertoeven, met als enige taak ontspannen luisteren naar de mix van old-style jazz en pop. Zo speelt Lorrèn eigen materiaal en vooral jazz-covers. Lorrèn omarmt je met haar zang: haar muziek is een mengeling van artiesten als Amy Winehouse, Adele, Selah Sue, Corinne Bailey Rae maar ook Ella Fitzgerald. Samen met haar muzikanten weet ze op elk evenement en bij elke locatie een huiskamerconcertsfeer te creëren. Op het podium combineert de jonge zangeres moeiteloos old time jazz met hedendaagse pop en soul.

Bernie’s Bounce
Op 9 juli 2019 vind je Bernie’s Bounce in de Foodhallen Rotterdam. Dit Amsterdams collectief van internationale muzikanten brengen je sweet vibes of bouncy music uit de jaren ’20 en ’30. Denk aan New Orleans, Louis Armstrong, Duke Ellington, Sidney Bechet en die warme gevoelens die je krijgt wanneer je romantische films kijkt!

Over Foodhallen Rotterdam
Van koffie en cake tot volledig verzorgde diners, van street food tot haute cuisine: bij de Foodhallen Rotterdam zijn de mogelijkheden eindeloos. Geniet samen met je vrienden, familie of collega’s van de lekkerste gerechten en smaakcombinaties van wel vijftien verschillende keukens van naam. Het centrale punt is de 14 meter lange bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke bieren. De internationale wijnklassiekers komen bij een aparte wijnbar vandaan. Het drankassortiment is deels lekker Rotterdams, zoals lokale bieren van Brouwerij Noordt en Kaapse Brouwers. Speciaal voor de Foodhallen is ook het speciaal-biertje Noordt Zuydt ontwikkeld. Voor liefhebbers van iets sterkers wordt het Schiedamse Bobby’s Gin geschonken. In de koffiecorner kun je al vroeg in de ochtend terecht voor een straf ‘bakkie troost’.

Websitewww.foodhallen.nl