Heb nu al het gevoel dat deze editie een prachtige uitvoering wordt!

Een Persdag hebben we al vaak mee mogen maken, maar oog in oog komen te staan met de acteurs van The Passion was voor ons een nieuwe ervaring. Interviewen met de groten om je heen, voelt ineens heel echt. Maar wat een geweldige ervaring. Het smaakt zeker naar meer, of eerder, we hebben het gevoel dat we onze missie hebben gemist!

Waar het uiteindelijk om ging, was de eerste presentatie van de acteurs van The Passion. Het was geweldig om ze allemaal even te mogen spreken, het gaat dan zo veel meer leven. Je leeft nu nog meer naar deze geweldige dag toe die op donderdag 18 april valt. Ik voelde het echt als een eer ze het hemd van hun lijf te mogen vragen, dus hoe voelen zij zich om deze rollen te mogen vertegenwoordigen?

Edwin Jonkers, alias Jezus, voelt het als een enorme verantwoordelijkheid dat hij deze rol mag spelen. “Er zijn toch zo’n 3,5 miljoen mensen die naar jou gaan kijken hoe jij vorm geeft aan deze belangrijke persoonlijkheid”, aldus Edwin. Het thema “Eenzaamheid” betitelt hij als een onderwerp van deze tijd. “Er zijn zoveel mensen, jong en oud, die een eenzaam bestaan leven. Het is heel goed dat hier aandacht voor is.”

Persdag

Wat een charismatische uitstraling heeft Edwin Jonker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Sinha, die de rol van Petrus speelt, kennen wij als zanger van onder andere het nummer “Niet Alleen”. Dit nummer gaat uiteraard niet een rol krijgen in the Passion, maar Paul zal zeker op een andere manier ‘zijn stem laten gelden’. Hij krijgt met The Passion zijn eerste acteerervaring en vindt het geweldig om met Edwin te mogen samenwerken. Ook hij voelt zich trots en verantwoordelijk en kijkt er naar uit om zelfs te mogen rappen in deze uitvoering.

Persdag

Paul Sinha gaat op zijn manier Petrus vertolken

Lucas Hamming speelt de rol van Judas. Lucas kennen we voornamelijk als echte Rocker, maar heeft intussen al heel wat acteerwerk op zijn naam staan. Op het moment speelt hij in de musical All Stars. Hijzelf kent geen eenzaamheid. Hij vertelt goede vrienden om zich heen te hebben waar hij altijd op terug kan vallen. Verder ervaart hij de crew als een warm bad. “In eerste instantie ken je bijna niemand, maar na één ontmoeting voelt het al als een grote familie.”

Persdag

Wat een persoonlijkheid!

Ron Boszhart speelt één van de discipelen en zegt zelf een kleine rol te hebben. Ron is daarentegen voor mij wel degene die ik het beste ken! Hij ervaart het als een eer dat hij deze rol mag vertolken, voornamelijk omdat het een grote variant is op zijn carrière. De energie en de lol die de crew met elkaar heeft, voelt heel bijzonder. Hij herkent eenzaamheid vanuit vroegere werkzaamheden als verpleger. In de verpleging is hij veel eenzaamheid tegen gekomen, maar vindt tegelijkertijd dat het niet nodig is om alleen te zijn.

Persdag

En dan zit je zo maar ineens samen op de bank!

 

 

 

 

 

 

 

Verder spraken wij nog met Nienke van Dijk en Grace Workala. Zij zijn ook twee discipelen en kijken erg uit naar alle repetities en de uiteindelijke voorstelling. “De cast voelt aan als een groep beste vrienden, het is een geweldige ervaring”.

Persdag

In gesprek met Nienke en Grace

Het thema “Eenzaamheid” komt zeker terug in het verhaal van “the Passion”. Uiteindelijk verliest Maria haar zoon, Jezus wordt verraden door Judas en Petrus die de vriendschap met Jezus ontkent. Momenten die vandaag de dag ook regelmatig voorkomen en herkenbaar zijn. Naast het feit dat er ook veel mensen in eenzaamheid leven. Ikzelf vind het een prachtig thema en kijk na deze ontmoeting enorm uit naar de volgende persdag en de uiteindelijke voorstelling.

Word vervolgd!

Persdag

Repeteren!

Persdag

In gesprek met de Dordtse burgemeester Wouter Kolff

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Lees ook ons blog over de bekendmaking van de discipelen!