Niet voor niets de ‘City that never sleeps’: New York

Afgelopen zomer zijn we met het gezin naar New York geweest. In totaal 6 dagen deze geweldige stad ontdekken en 6 dagen lang met een lach van oor tot oor. Serieus: wat een geweldige stad is New York!

Waar moet je beginnen als je over deze stad iets wilt vertellen. De vraag is natuurlijk: wat herinner je je als eerste? De mensen! De mensen in New York zijn zo ongelooflijk aardig en respectvol. Vanaf het allereerste moment waren de “hello’s”, “how are you’s”, “have a nice day”, “are you ok” en nog veel meer niet meer weg te denken. Het voelde zo ongelooflijk goed!

Met de CityPas op zak bezochten we de belangrijkste plekken in New York. Natuurlijk besef je dat er nog veel meer te zien is, maar dan zou je nog minimaal een week of 14 dagen bij moeten boeken en dan is het wel aan te raden om het tempo iets omlaag te brengen;). Perle had graag achteraf nog een wedstrijd van de New York Yankees bewonderd, maar dat kost je echt een halve dag. Daar moet je dan wel rekening mee houden. Waarschijnlijk is de sfeer wel dusdanig dat je dat nooit meer vergeet!

Wij bezochten onder andere Het Memorial, Top of the Rocks, The Empire State Building, Liberty Island, Ellis Island, Museam of National History, Museam of National Art. Daarnaast maakten we ook nog een boottocht en hebben we heel veel gelopen. Zo doorkruisten we natuurlijk ook Wallstreet, China Town, Little Italy, Pier 17, Soho, en nog veel meer. Soms maakten we 28.000 stappen per dag naast de metro. New York is nu eenmaal niet klein;). De fietstocht door Central Park was voor onsĀ een hoogtepunt: wij vonden het geweldig!

En dan eten in New York: Natuurlijk is er in zo’n enorme stad alles te krijgen. Ontbijten doe je buiten de deur! Geweldig al die plekken waar je ”

Natuurlijk hebben we afgesloten met een show op Broadway! Wij bezochten “Miss Saigon”. Het was een geweldige ervaring en we kunnen dan ook iedereen aanraden om dit indien mogelijk te beleven!

Moe, maar voldaan, met heel veel ervaringen rijker, zijn we teruggekeerd in Spanje om ook hier nog een paar relaxte dagen door te brengen.

MariePer

New York

Liberty Statue: de must visit!

New York

Advies om altijd buiten de deur te ontbijten!

New York

Uitzicht vanaf Top of the Rocks