Of kopen jullie doelgericht?

Wat een tijd, eerst krijg je Black Friday, dan is het Cybermonday of voor sommigen zelfs Cyber Week en daarna zal de uitverkoop wel beginnen. We laten ons wel een beetje gek maken en ja, ook ik heb nog wat gekocht tijdens Black Friday. Moet wel zeggen dat het kadootjes zijn voor onder de kerstboom, dus wel doelgericht geshopt. Wel bizar dat sommigen steden in deze tijd ontruimd moesten worden, dan denk ik echt “mensen blijf toch thuis!

Het is en blijft ook wel een bizarre tijd en we willen allemaal ons uitje zo graag hebben. En dan dat ultieme verwen-moment door iets voor jezelf of een ander te kopen, geeft dan op een of andere manier extra voldoening. Zoals ik al zei, ik heb er ook aan meegedaan, ik was zeker niet in de stad, maar ben wel even online gegaan.

Dit jaar hebben we extreem vroeg de kerstboom staan. En dat is op zich wel bijzonder voor mij. Standaard geldt bij ons, eerst Sinterklaas en dan kerst. En de kerstboom komt er dan ook normaal gezien niet in voor 5 december. Dit jaar is alles anders. De behoefte naar gezelligheid in huis is hier bijzonder groot en mijn dochter vroeg er dan ook om. En onder de kerstboom horen nu eenmaal cadeautjes. Kleinigheidjes zijn al goed, het gaat om de gedachte en het plezier straks met elkaar.

Nooit eerder liet ik me zo meeslepen door Black Friday, maar nu we ook wat op de centjes willen letten, is een koopje toch van harte welkom. Dus onder de kerstboom raakt het aardig gevuld en toch moeten we nog meer dan drie weken wachten met uitpakken.

Hoe gaan jullie om met dit soort dagen?