Een complete workout in slechts 20 minuten: Bodytec

Bij mijn sportschool kun je tegenwoordig duo-bodytec ervaren. Zo leuk om het met z’n tweetjes te doen. In het verleden heb ik het regelmatig alleen gedaan, maar de laatste keer een duo training samen met @beafitmom (Claudia Kooij). Uiteindelijk het samen ervaren, erover kunnen praten achteraf en dezelfde spierpijn ervaren, is veel leuker dan in je uppie;). In eerste instantie vond ik bodytec iets voor luie sporters, je traint namelijk heel intensief in 20 minuten. En je hoeft dit slechts 2 x per week te doen in verband met de intensiviteit.

Bodytec zorgt ervoor dat spieren, waarvan je niet eens wist dat je ze had, worden getraind. Acht grote spiergroepen, zoals de benen, billen en buik, worden tegelijkertijd intensief aangespannen door deze (ongevaarlijke) impulsen. Ze voelen aan als een soort tintelingen en zijn qua intensiteit aan te passen.

Rody (Yousportz) doet de oefeningen voor die jij vervolgens actief uitvoert. De impulsen zorgen ervoor dat hele simpele bewegingen een stuk zwaarder worden. Je lichaam ervaart deze weerstand alsof je in een zwembad staat en snel naar de andere kant wilt lopen.

Dankzij het trainen met weerstand is Bodytec heel effectief en bespaar je enorm veel tijd. Een training duurt maar 20 minuten en je verbrandt 515 calorieën. Als je bijvoorbeeld dezelfde tijd gaat joggen of boksen verband je maximaal 250 calorieën. Ook zijn Bodytec trainingen 18 keer effectiever dan een normale krachttraining; je doet een full body workout in een recordtijd. Haast te mooi om waar te zijn. Maar….dat is het niet.

Je draagt tijdens elke Bodytec training een soort wetsuit met daaroverheen een vest waarop de elektroden zitten, die zijn aangesloten op het Bodytec apparaat. Aan je voeten heb je gewoon sportschoenen. Je spieren worden veel effectiever getraind dan met reguliere krachttraining. Dankzij Bodytec is een doel als snel fit worden of afvallen geen utopie maar werkelijkheid.
Een mooie bijkomstigheid: met sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. En je hebt 2 uur en 40 minuten bespaard. Twee vliegen in één klap!

Wat kun je verwachten van een Bodytec training?

Je krijgt een speciaal setje onderkleding; dat mag je aan trekken met hier overheen een vest met elektroden die worden aangesloten op de machine. Aan je voeten kun je gewoon je eigen sportschoenen dragen. Je bent nu klaar voor de training.

Tijdens de training van 20 minuten doe je onder begeleiding van Rody verschillende oefeningen. Elke oefening duurt vier seconden. Tijdens deze vier seconden voel jij de prikkel. Daarna ontspan je vier seconden. Na een reeks van ongeveer tien herhalingen ga je door naar de volgende oefening. Op deze manier worden al je spieren bereikt. Jij geeft aan welke intensiteit van de prikkels jij prettig vindt om mee te trainen. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training.

Misschien hebben woorden als weerstand, prikkels en elektroden een spannende lading voor jou? Toch is een Bodytec training volledig pijnloos. Jij bepaalt namelijk samen met de personal trainer welke intensiteit prettig voor jou is.

Wellicht willen jullie straks het nieuwe jaar goed beginnen of juist nu we zo beperkt zijn iets extra’s doen? Check even op de site van Yousportz voor prijzen en afspraken!

Bodytec  Bodytec