Nog een paar dagen dan is het zover…

We staan aan de vooravond van 2021! De mogelijkheden om het te vieren zijn beperkt en wij zullen het slechts houden bij ons gezin. Dit jaar zonder ouders! Gelukkig hebben we ze nog, maar houden veilig afstand. Ondanks dat je rekening houdt met heel veel dingen, is onze ‘bubbel’ toch groter dan die van hun en je weet het maar nooit. En bovendien krijgen we dan ook geen discussies over wie wel en wie niet. Want ik kan jullie vertellen dat ik daar heel veel gezeur over heb gehoor.

Want als er maar drie mensen over de vloer mogen komen, wie nodig je dan uit en wie niet? Ga je je ouders op leeftijd, die al weken in isolement zitten, vertellen dat je dit jaar toch een keertje overslaat? En breek je de regels door die vriend toch binnen te laten ook al is hij de vierde volwassene, of breek je zijn hart door hem te weigeren?

Het klinkt misschien als een open deur, maar wij gaan er een beetje relaxed mee om. We hopen dat het slechts alleen dit jaar zo zal gaan en uiteindelijk gaat het dan maar over 1 avond en we hebben er in totaal 365. We gaan ons houden aan de coronaregels! Als we met Oud en Nieuw niet bij elkaar kunnen zijn, dan spreken we een weekeindje later of eerder af. Leg de lat gewoon niet te hoog. Het probleem met dit soort dagen is dat mensen vinden dat het gezellig moet zijn. Dat geeft zoveel druk, terwijl het eigenlijk helemaal niet uitmaakt! Tenminste zo sta ik erin.

Voor mij staat dit jaar en ook oud en nieuw eigenlijk meer als doorheen komen. Natuurlijk probeer je het met elkaar gezellig te maken, maar ik kijk vooral uit naar eind januari. Tegen die tijd hoop ik dat de corona-cijfers er weer veel beter voor staan en dat we weer wat meer gezelligheid kunnen creƫren.

In ieder geval een fijn uiteinde en tot 2021, X