Bijna 8 maanden verder met Corona!

Het kwam, we overwonnen en het slaat keihard terug! Bijna 8 maanden zijn we onderweg met een leven met Corona. De cijfers vandaag de dag maken ook weer angstig, de angst die ik zelf ook in het begin ervoer. De berichten als je hoort dat het keihard kan toeslaan. Dat je je het ene moment nog prima kan voelen, maar slechts twee uur later je aan de beademing kunt liggen. Het is echt geen fijn virus.

En ook het bericht van Diederik Gommers, dat zelfs iemand van 20 jaar heel ernstig ziek is. Het kan ons allemaal raken! Het enige waar ik mee bezig ben is hoe ik het kan voorkomen. Maar het idee dat het overal op de loer ligt, is een rot idee. Ik hoop echt dat we hier heel snel klaar mee zijn.

Terug in de tijd denk je als eerste aan alle vrijheid die je had om je te kunnen bewegen. Je hoefde nergens aan te denken! Nu moet ik mezelf er continue aan helpen herinneren dat ik mijn mondkapje niet vergeet. Afstand houden doe ik automatisch, zeker als iemand naar me toe beweegt. Het voelt onvriendelijk, maar iedereen weet dat het bij het nieuwe normaal hoort.

Het maakt ons heel creatief. Ik zie heel veel mensen met fantastische ideeën komen, zowel zakelijk als privé. Zakelijke nieuwe initiatieven, maar ook in onze eigen vriendenkring.

Het maakt ons bewuster, bewuster van het leven en elkaar. Hoe gaan we om met verjaardagen? Verjaardagen worden verspreid over meerdere dagen, kaarten worden verstuurd en kleine attenties worden aan huis gebracht. Mooi, lief en emotioneel om zoveel liefde te mogen ontvangen.

Het maakt ons echter ook verwijderd van elkaar. Niet alleen in afstand of mogelijkheid elkaar te zien, maar ook in opvatting.

Hoe nu verder? Het is een vraag die ons meer en meer gaat bezighouden. Ik hoop echt dat het niet tot een totale lockdown komt, laten we echt hopen op een snelle verbetering!