Droge handen en benen, wat nu?

Komt het door het thuis zitten? Wij hebben zo’n last van droge benen en handen. Mijn handen kan ik wel verklaren, ik heb nog nooit zoveel gepoetst en in de tuin gewerkt als nu! En ja, als je dan geen handschoenen draagt, dan gaat het snel. Maar ze zijn echt wel heel droog en ik gebruik zeker wel 3 tot 4 keer op een dag even een beetje handcrème. Misschien ook al wel stukje gewenning, maar ja Perle heeft het ook en zij doet het zeker niet.

Wel begrijp ik dat het regelmatig handen wassen, wat nu eenmaal het gevolg is van Corona, ook enorm invloed heeft op onze handen. Water droogt de handen uit en zeep al helemaal. Als je daarnaast ook nog handalcohol gebruikt, gaat de uitdroging nog sneller. Dat komt door het wegwassen van het beschermende vetlaagje wat op de huid zit. Omdat droge handen niet prettig zijn, blijft het fijn om te smeren.

Hoe verzorg je droge handen en wat smeren we dan?

In principe gaat het vooral om dat je de handen met vet verzorgd. Dat kan zelfs Vaseline zijn. Ik heb onlangs bij Douglas de handbalsem van Annemarie Börlind gekocht. Dit is een intensieve verzorging en biedt een actieve bescherming aan de gestreste handen en nagels. Ik heb namelijk ook last van nagels die snel afbrokkelen. Deze fijne handbalsem trekt snel in en is niet vet. Mijn handen voelen echt veel prettiger aan na gebruik van deze balsem. Echt een aanrader dus. En… wat ik teveel heb, smeer ik snel uit over mijn scheenbenen;).

Droge handen

Echt heerlijk deze handverzorging van Annemarie Borlind