Zijn jullie ook wel eens angstig voor alle info in de lucht?

Als allereerste, wij hebben eigenlijk niet zoveel angst voor Google. Wij hebben geen geheimen, maar de vraag is geeft het een goed gevoel?

Laatst zag ik in de uitverkoop prachtige runners van Asics voor de helft van de prijs. Helaas niet meer in mijn maat en achteraf bleken ze ook verkeerd te zijn afgeprijsd. Maar het gaat niet om het laatste. Diezelfde avond heb ik letterlijk “gegoogeld” op internet of ik deze schoenen inderdaad nog in de uitverkoop kon vinden. Ook dat liep op een teleurstelling uit, maar de volgende dag krijg je wel een bericht van Wehkamp “weet u zeker dat u wilt stoppen met zoeken naar Asics”?

Dat verbaasde me enigszins omdat het deze keer echt persoonlijk was gericht. Maar iedereen weet die een Facebook account heeft, dat zodra je iets gezocht hebt op internet op de banner naast je berichten reclames komen van jouw zoekopdrachten.

Maar google gaat verder, google bewaard ook alles. Google weet zelfs door ingevoerde locaties op je mobiel of door de app “vindt/deel locatie” exact waar je vijf jaar geleden was. Zelfs weet google wanneer je in de Bijenkorf geweest bent, wat je daar gegeten hebt en/of gekocht hebt. Met je mobiel op zak ben je overal traceerbaar! Eng?

Het gaat ver, wij maken ons er niet zo’n zorgen om. Facebook, Instagram, onze eigen website, het is alles waar het bij ons om draait. Wel zijn wij bang voor hackers, de angst dat ze met jouw gegevens aan de haal gaan, maar dan in het verkeerde circuit. Ook vinden wij het bizar dat mensen bijvoorbeeld zo jouw profiel kunnen kopiĆ«ren en gebruiken. Dat is echt heel erg irritant.

Laten we maar vertrouwen in de mens blijven houden, zo lang je op het recht pad blijft, is er niets aan de hand.

Wat vinden jullie ervan?