Hoe leuk is het om samen een fotoshoot te doen?

Samen deelnemen aan een fotoshoot was een van onze wensen. Hoe leuk is het om anderen eens te laten bepalen: wat je aan doet, hoe je haar zit, welke make-up je draagt en niet geheel onbelangrijk welke pose je moet aannemen.

Op naar Katinka Tromp Photography

Met ieder een tas vol setjes, schoenen, sieraden en tasjes gaan we op pad. Benieuwd en verwachtingsvol op wat komen gaat. Bij Katinka word je met veel enthousiasme ontvangen en de hele middag verwend met koffie, thee, brownies, vruchtjes en bubbels! Maar wat doet het met je? Ik ga even terug in de tijd naar toen ik af en toe wat werk deed als fotomodel. Ik herinner me het gevoel: je gaat je vanzelf mooi, sterk en zelfverzekerd voelen. Tegelijkertijd zie ik Perle stralen en als de blower komt om haar haar in beweging te brengen, kan haar middag niet meer stuk. Ook zij herkent het gevoel. Het is een geweldige middag waar we vooral met elkaar bezig zijn!

Het moment van de waarheid!

Er is een selectie gemaakt van 20 topfoto’s, verdeeld over Perle, ons samen en mijzelf! En dan moet je kiezen… Samen kijken we, welke wel, welke niet. Hoe grappig om kritiek wederzijds te horen. Tegelijkertijd de confrontatie van rimpels die scherp zijn vastgelegd op de plaat en de gelijkenis die je ineens ervaart met je ouders. Daartegenover het mooie, strakke, jeugdige koppie van mijn dochter, die in mijn ogen met de dag een steeds mooiere vrouw wordt. De foto’s die je zelf afkeurt, maar door haar prachtig gevonden worden. Zij ziet me anders, ik zie haar anders! Zij ziet de dingen die ik ‘lelijk’ vind aan mezelf niet, en andersom ook. Waar zij vindt dat haar haar raar zit of haar ogen te veel mascara hebben, kijk ik haar verbaasd aan. Want: wow, ik vind haar prachtig!

Uiteindelijk voelt het daarom ook goed dat we dit samen hebben gedaan. Het is mooi om die emoties met elkaar te kunnen delen. Ik overweeg zelfs om dit nog eens te doen met vriendinnen of met mijn moeders die ik allebei nog heb. Iets vastleggen voor de rest van je leven, een herinnering maken, is belangrijk.

Lees ook ons blog over Mijn dochter!

De foto is natuurlijk gemaakt door Katinka!

Fotoshoot

Unieke ervaring samen op Shoot!