Ons hart gaat sneller kloppen van alle festivals!

De wintermaanden bezoeken we hier en daar nog wel eens een concert of een overdekt festival, maar het ultieme vinden wij toch de festivals in de lente- en zomermaanden. Hopen op mooi weer en genieten van de beats. Gezellig eten of misschien beter snacken en als het meerdere dagen zijn kamperen in vaak te kleine tentjes. Nee comfortabel is het meestal niet, maar het genot is er des te meer. Het gaat om het beleven met vrienden of familie, kortom genieten van het leven.

Zo ook in Rotterdam heb je meerdere festivals. Vorig jaar bezochten wij the Flying Dutch voor de derde keer en dit jaar wordt dat aangevuld met de vierde keer! We kunnen niet wachten. Ook het Blijdorpfestival is een hele leuke, daar waren we ook afgelopen jaar, maar hebben nog geen tickets voor komende augustus. Daar moeten we nog iets aan doen! Maar er is er nog 1 die we niet mogen overslaag dit jaar: Boothstock in het Kralingse Bos. Als je van techno, House, Hiphop en R&B houdt mag je zaterdag 9 juni dit veelzijdige festival eigenlijk niet missen. Wij hebben de kaarten al in huis! De Early Bird tickets zijn voor deze zevende editie al uitverkocht, maar er zijn nog kaarten.

Om jullie een idee te geven wat je kunt verwachten

Op vijf verschillende stages maken DJ Kerri Chandler, Riva Starr, Darius Syrossian en Monika Kruse hun opwachting. Ook voor gevestigde namen en veelbelovend talent uit de kweekvijver van de Maasstad, als Karim Soliman, Michel de Hey en Boris Ross is dit jaar genoeg plek. Benny Rodrigues – een van Nederlands meest geliefde en veelzijdige DJ’s – draait dit jaar voor het eerst op alle podia. Dit jaar heeft ieder podium een volledig eigen identiteit. Zo draaien Joey Daniel en Nick Curly samen op het Housepodium, net als The Advent vs. Industrialyzer die hun primeur hebben op Boothstock. Bekende gezichten als Roog, Leroy Styles en Lucien Foort mogen niet ontbreken en Shermanology voegt zich hier als nieuwkomer bij. Zoals vanouds wordt de Hiphopstage weer gehost door één van Nederlands populairste Eclectische dj’s: DJ Irwan. Dit jaar maken onder andere Jayh, The Partysquad, DJ Dylyn en een Mystery Guest deel uit van zijn line-up.

Food en Afterparty

Boothstock bezoekers kennen als geen ander het fijne vakantiegevoel dat het festival heeft. Behalve muziek hoort daar natuurlijk ook lekker eten bij! De kans is dan ook groot dat tijdens het switchen van area de festivalgangers blijven hangen bij een gezellige foodtruck voor een goede hap. Voor diegene die er geen genoeg van kan krijgen, kun je door naar de Boothstock afterparty in Boathouse op het festivalterrein.

Boothstock is wel een week na ‘the Flying Dutch’, maar dat mag bij ons de zin en voorpret niet drukken. Het zijn twee zo’n verschillende festivals en wederom lekker dicht bij huis! See you there!

Lees ook ons blog over Rotterdam!

Festivals

Flying Dutch 2017!