Wat gaan we met al die feestdagen doen…

Pasen hebben we net achter de rug, maar hea, er komt ook nog Koningsdag, Hemelvaartsdag, Moederdag, Vaderdag, Bevrijdingsdag… Zoals het er nu naar uitziet gaat er echt de komende tijd in onze bewegingsvrijheid geen verandering komen, dus hoe gaan we deze dagen invullen?

Koningsdag… Ik heb begrepen dat er een nationaal concert komt om 11.00 uur of zo? Leuk, maar dat is misschien 5, 10 of 15 minuten. Op Koningsdag zijn we gewend om feest te vieren met elkaar, met vrienden in de buurt of juist in een andere stad. Nederland kleurt die dag Oranje en zit misschien ook even voor de buis om het Koningspaar te volgen, maar dat is er allemaal niet. Koningsdag wordt dus #Woningsdag, de dag waarop we wel Oranjetompoezen kunnen eten en het volkslied kunnen zingen. Misschien kunnen we online nog een soort van markt organiseren, maar ook hier geldt: we blijven thuis.

Bevrijdingsdag… Dat is wel ongelooflijk jammer, want dit jaar stond of staat alles in het teken van 75 jaar bevrijding! Wat een feest zou dat geworden zijn! Festivals door het hele land, ook dit is zo’n dag dat iedereen erop uittrekt. Ik hoop dat we met onze vrienden online weer wat gaan organiseren, dat hebben we al een paar keer gedaan. Hopen op mooi weer, zodat we misschien het water nog op kunnen…

Tja dames, Moederdag, Vaderdag, die kunnen natuurlijk thuis wel gewoon doorgaan. Koken voor onze ouders, cadeautjes kunnen online besteld worden en misschien kunnen we thuis wat voor ze doen, zodat zij lekker onderuit kunnen zitten. Of zullen we een maaltijd bij onze favo restaurantjes uit de buurt bestellen. Misschien is dat een goed plan!

Hoe gaan jullie deze feestdagen doorbrengen? We zijn in voor tips! Want we hebben Hemelvaartsdag niet eens besproken!

X

P.S. Rode pak op de foto van Klingel