De uitdaging om op vakantie te gaan naar een verre bestemming!

Natuurlijk hoort het erbij, dat iedereen de kans krijgt om alleen op vakantie te gaan. En hoe gaaf is het om de mooiste plekjes op de wereld te bezoeken? Maar om je liefste bezit zo maar te laten gaan, is toch best wel een dingetje!

Perle

Dit jaar ben ik in mei al klaar met school en ik kijk natuurlijk nu al enorm uit naar de lange zomervakantie die in het vooruitzicht ligt. Wel wil ik graag van de gelegenheid gebruikmaken, voordat ik me in mijn studentenleven werp volgend jaar, om een mooie reis te maken. Ik ben me aan het verdiepen waar we, ik en mijn vriend, naartoe gaan. Hier zijn we dan ook nog niet helemaal uit. Ik sta zelf voor nagenoeg alles open, hoewel mijn ouders me daar wel voor waarschuwen. Het is niet altijd even verstandig om zomaar overal heen te gaan als het gaat om veiligheid. Ook zullen we op moeten letten hoe we met het eten omgaan en hoe het zit met het weer in verschillende landen gedurende de zomer. Hebben jullie nog tips voor mij?

Marieke

Ja, het is en blijft schrikken het moment waarop je kinderen zeggen “hea wij gaan dit jaar niet met jullie mee, we hebben andere plannen!” Maar begrijpen doe ik het wel. Ik was en ben nog steeds reislustig en het is geweldig om veel van de wereld te zien. Maar ja, nu gaan ze ook nog eens heel ver weg. Tenminste dat is de wens en dat zal ook wel gebeuren. Dat vind ik best moeilijk, ik zie veel beren in het bos. Bepaalde landen hebben we haar ook al af geraden. Gelukkig is het plan dat ze nog wel een weekje bij ons langskomt. Ik hoop dat we dan naar alle mooie verhalen kunnen luisteren.

Hoe staan jullie daarin en hebben jullie nog tips voor Perle?

Tip: Lees ons ook ons stukje over “Auto, Brommer of Fiets“.

Vakantie

Vakantie

Vakantie

Sri Lanka