Googelen jullie ook op het internet als er iets met je aan de hand is?

Een paar jaar geleden werd ons een grote spiegel voor gehouden! Mijn man werd letterlijk van zijn stoel gewipt na een keuring en zou het aan zijn hart hebben. Een half uur later lag hij gekoppeld aan allerlei monitoren en zag ons leven er ineens heel anders uit. Gelukkig liep dit allemaal goed af, maar voor we door de hele molen heen waren, was het een half jaar verder!

Een jaar later was het mijn beurt! Bij het landelijk borstonderzoek kwam eruit dat er bij mij iets gezien zou zijn. Ik, iemand die zo gezond in het leven staat, dacht dat er absoluut een vergissing was gemaakt. Niets bleek minder waar toen het scherm van de computer in het ziekenhuis naar mij toegedraaid werd. Uiteindelijk moest ik wel een borst-besparende operatie ondergaan, maar de uitslagen waren 100 % goed!

Duiken op internet! Mannen?

Dan overkomt je beiden iets. Mijn man greep naar de computer: wat was er aan de hand? Ik kan jullie vertellen, ik zag hem alleen maar wegzakken, dieper in die negatieve spiraal. Van alles werd erbij gehaald en ik bleef maar volhouden dat het niet over hem ging. Ik adviseerde hem om te wachten tot hij de dokter had gesproken alvorens conclusies te trekken. Uiteindelijk had ik gelukkig gelijk en kwam er vanuit de dokter een heel ander verhaal en advies voor hem. Is dit googelen echt een mannending?

Vrouwen?

Toen bij mij het een en ander werd ontdekt, heb ik bewust niet naar de computer gegrepen. Helaas is het nu eenmaal zo dat we genoeg slechte verhalen om ons heen horen en ik wilde daar nog lang niet aan toegeven. Ik nam ook direct het overlevingsstandpunt in. Ik dacht wat er ook gebeurt, ik ga er vol voor! Die computer zou me niet gek maken, ik kon altijd later nog als ik precies wist wat er aan de hand was, deze raadplegen. Gelukkig liep het allemaal goed af, ik kan me ongelooflijk gelukkig prijzen!

Met beide voeten op de grond

Het is ook een moment geweest waarvan ik denk dat het een ommekeer in ons leven is geweest. Ons leven zag er uit als uit een boekje. Ik was er wel eens bang voor en dacht soms best wel eens: ‘wanneer gaat het fout’? Als dit het is geweest, dan tellen we onze zegeningen. Het is voor ons een levensles geweest en beseffen regelmatig hoe we van alles moeten genieten en dat niet alles normaal is. Dat deden we overigens toch wel, maar toch is er iets veranderd!

Zoeken op het internet? Googelen is geweldig, als je iets zoekt, nodig hebt, alles kun je er vinden. Gaat het om medische zaken, informatie inwinnen kan altijd, maar persoonlijk zou ik voorzichtig zijn met het trekken van conclusies. Wacht eerst het advies van een dokter af en ga met die informatie dan aan de slag. Hoe staan jullie hierin?

Carpe Diem!