Gaan jullie wel eens naar een Designer Vintage sale?

Vorige week bezochten wij in Amsterdam de Designer Vintage sale. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en wilde dit echt een keer meemaken. Wat kun je er verwachten, dat is wat mij bezig hield.

Het verlangen naar een Designer tas of kledingstuk, ik denk dat iedere vrouw dat wel een beetje heeft. De een zal het meer hebben dan de ander. Voor mij is er wel een klein verlangen, maar ik ben echt niet bereid om het geld er voor neer te leggen. Dus bedacht ik me dat heel misschien op deze plek wel iets te vinden zou zijn voor mij. Treasure Hunting ook wel genaamd!

De waarheid was totaal anders. Uiteindelijk blijkt dat Designer spullen nagenoeg hun waarde behouden. De prijzen die je voor een Chanel- of Louis Vuitton tas moet neerleggen, zijn op deze sale bijna hetzelfde als wanneer je een nieuwe koopt. Natuurlijk, het scheelt iets, maar de vraag is dan of je dan niet liever het laatste model wilt hebben. De investering zou je kunnen zeggen, is het uiteindelijk dan wel waard. Maar ja, ga je ooit je duur verdiende tas of met liefde gekregen spullen verkopen?

Wat mij eigenlijk een beetje in het verkeerde keelgat schoot, was de overvloed van het aanbod. Zoveel van alles voor ongelooflijk veel geld, ik werd er een beetje ‘anti’ van. Willen dan echt zoveel mensen met dit gezien worden en naar mijn idee het daarom ook kopen? Is het dan nog speciaal genoeg? En of het toont van een eigen smaak vind ik moeilijk te zeggen.

Waarschijnlijk schop ik nu heel veel dames tegen het verkeerde been, mijn excuses hiervoor. Ik volg mijn eigen smaak en of het nu het heel goedkoop is of iets duurder, dat maakt me niet zo uit. Het moet voor mij een bewuste keuze zijn en dat is het waarschijnlijk voor diegenen die dit heel graag willen ook.

Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan!

X