Heerlijk op vakantie!

Onbezorgd op vakantie gaan, dat is wel ons streven. Zorgen dat we alles onder controle hebben. Het huis moet aan kant, de tuin wordt nog een keer gedaan en de laatste boodschappen worden gehaald. Soms tot in het overdreven toe!

In de loop van de tijd heb ik al weer een lijstje gemaakt van wat we graag mee willen nemen of spullen die we niet moeten vergeten. Apart eigenlijk, want alles kun je tegenwoordig overal kopen binnen Europa. En mocht je iets vergeten, dan is dat meestal ook geen ramp en los je het vaak anders op. Het is een pure luxe dat je ervoor zorgt dat je alles bij je hebt. Perle is volwassen en zorgt tegenwoordig voor haar eigen spullen. Dat is in ieder geval een zorg minder geworden, hoewel je ook haar als moeder aan een aantal dingen blijft herinneren.

Vroeger…

Toen de kinderen nog klein waren stond ik daar heel anders in. Volledig voorbereid gingen we op pad.¬†Indertijd had ik in de auto voor beide kinderen een opbergsysteem hangen aan de stoelen voor hun. Hier stopte ik een tijdschriftje in, doe-boeken, kleurpotloden (vooral geen stiften) en vanalles om ze onderweg bezig te houden. Ook film kijken was favoriet en ik zorgde er dan ook voor dat ik genoeg dvd’s bij me had. Ik kocht ook altijd een kadootje voor het einde van de reisdag 1 en 2, zo kon ik ze in ieder geval iets in het vooruitzicht stellen. Eten, drinken, een chipje en een snoepje was ook voldoende aanwezig. Het ging eigenlijk altijd wel prima.¬†Tegenwoordig zijn de tijden veranderd en kijk ik samen met Perle gedownloade series onderweg of in het vliegtuig (Ex on the Beach is favoriet) en kopen we onderweg een kop koffie. Zo gaat dat;)!

Tegenwoordig…

Vandaag de dag ga ik wel steeds relaxter van huis. Het zit nog wel in me dat ik alles aan kant wil hebben, maar ja de kinderen zijn gedeeltelijk in huis en houden de boel bij en in de gaten. Dus zo drastisch hoeft dat niet meer. En tegenwoordig is dan ook mijn motto: Heb ik mijn ID, medicijnen en geld bij me, dan heb ik alles!