Kunnen jullie alle verleidingen weerstaan?

De verleidingen thuis zijn soms te groot. Kijk nou weer naar zo’n Koningsdag, we konden de Oranje tompoezen toch niet weerstaan en het was zo’n prachtig weer dat we dat wijntje ook even hebben gescoord aan het einde van de dag! We hebben op een of nadere manier meer tijd, of we gunnen ons sneller even dat momentje van rust voor een kop koffie of thee met iets erbij. En nu we toch thuis zijn, kan dat wijntje om vijf uur er ook nog wel bij! Hoe kunnen we proberen dit in de hand te houden? Lees hieronder hoe wij dit doen!

Houdt een dagritme aan!

Ik geef toe, de eerste dagen vond ik het ook lekker om even uit te slapen en zelfs een filmpje te kijken in bed. Iets dat ik eigenlijk nooit doe, maar op een of andere manier vond ik het geoorloofd. Dat is hersteld! Ik ga er vroeg uit, ga vroeg sporten en dan begint gewoon mijn dag. Er zijn genoeg dingen die we moeten doen.

Voeding

Bedenk ’s ochtends wat je gedurende dag gaat eten. Laat het dus niet op een crashmoment aankomen. Verdeel je eetmomenten op in een ontbijt, lunch en diner, met twee gezonde snackmomenten. Natuurlijk is het best geoorloofd om af en toe wat lekkers te nemen, maar vergrijp je niet aan een hele rol koekjes omdat je niets te doen hebt! Probeer zoveel mogelijk groente en fruit de hoofdrol te laten spelen of google anders een ‘stay-in-shape’ menu. Dat geeft je ook afleiding om lekker gezond aan het koken te gaan. Denk bij tussendoortjes aan fruit of noten, je zult zien dat je hieraan gewend raakt.

Stappen tellen

Voorheen vond ik het maar onzin dat anderen hun stappen bij hielden, maar voor velen kan het een uitdaging zijn om iedere dag de 10.000 te halen. Ik ben zelf meer van het calorie├źn tellen;). Ik probeer zeker 6-700 calorie├źn per dag aan extra beweging extra te verbranden. Dan kan ik mezelf ook weer wat gunnen…

Lenteweer

Geniet van de zon! Ga lekker een ommetje maken op afstand natuurlijk. Ik bedoel niet massaal naar het strand kijken, maar gewoon een blokje om. Als het kan, lekker buiten zitten en vitamine D opdoen! Buiten de krant lezen of een goed boek is op mijn lijf geschreven. Zon op je gezicht doet je altijd goed!

Slapen

En last but not least, probeer lekker lang te slapen. Wees uitgerust, dan ben je zoveel sterker! En blijf je lekker in het goede dagritme zitten.

Sterkte allemaal!