Laten we ons vasthouden aan wat we hebben!

Eigenlijk durf ik het bijna niet uit te spreken, maar naast de vele nadelen heeft het Coronavirus ook enkele voordelen. Corona verenigt, het brengt ons echt dichter bij elkaar.

Wat de laatste tijd, jaren, weinig meer voorkwam, was met elkaar ontbijten. Door de weeks gaat iedereen zijn eigen gang. Twee binnen ons gezin werken, twee studeren met verschillende collegetijden en ikzelf vlieg ook alle kanten op van maandag tot en met vrijdag. Het weekend staat altijd centraal en over het avondeten maak ik me nooit zo’n zorgen, er is altijd wel één dag dat we met elkaar eten.

Maar ontbijten is echt een ander ding;)! Vrijdagavond is met het sporten op zondag de uitgelezen stapavond en is zaterdagochtend heilig om uit te slapen of beter gezegd om bij te trekken… Zondagochtend staat al weer helemaal in het teken van sporten. Iedereen sport bij ons op zondag, dus tja zo vervallen die dingen een beetje. Maar hea, afgelopen zaterdag en zondag zaten we gewoon met elkaar aan het ontbijt en wat was het gezellig. Er werd gelukkig even niet over Corona gesproken…

Buiten ons gezin kwam er ook een buurt ‘WhatsApp’ op gang om diegenen die het bij ons in de buurt moeilijk hebben, om die te ondersteunen. Geweldig zo’n initiatief! Naar elkaar omkijken in deze periode is belangrijk. Wij hebben een grote pan goulash gemaakt en een pan achter de deur van onze ouders gezet.

Dan weer terug naar ons ‘thuis’! Er is tijd voor dingen waar je normaal niet aan toekomt! Het is echt waar! Normaal doe ik bijvoorbeeld bepaalde schoonmaakwerkzaamheden ergens tussen door als het uitkomt, maar nu is er ruim tijd voor en kan ik echt genieten van een schoon huis.

Als het Corona mij / ons niet gaat overvallen, hoop ik komende week de tuin aardig op orde te krijgen. Ik ben bang dat sporten ook langzaam zal komen te vervallen nu alles al dicht gaat, dus dan maar een soort van workout in de tuin.

Helaas kunnen we even niet bij onze ouders koffie drinken, maar kijk de technologie laat ons niet in de steek en face-timen is nog nooit zo geweldig geweest.

Natuurlijk begrijp ik heel goed dat er heel veel problemen op komst zijn, ook zakelijk voor iedereen, maar ik hoop dat we ook dan er voor elkaar zullen zijn.

Succes iedereen de komende tijd,

X