Wat is het en wat doet het: collageen en meer over collageen…

Op televisie zie je het keer op keer voorbij komen. Collageen in crèmes, maar waar staat het voor en wat doet het met je? Of is dit slechts een antwoord op wat we graag willen horen en dat we ons niet aan een cosmetische ingreep hoeven te onderwerpen?

Rimpels vervagen of verbloemen is leuk, maar nog liever willen we ze voorkomen. Daarom wordt er in de media gesproken over het stimuleren van de aanmaak van collageen. Dit zou namelijk het proces van rimpels krijgen vertragen en/of verminderen. Het is namelijk zo dat hoe minder collageen we aanmaken, hoe meer rimpels we krijgen en ons huidweefsel slapper wordt.

Ons huidweefsel bestaat uit 70 % collageen. Als je jong bent, heb je veel collageen en ziet de huid er fris, jong en strak uit. Naarmate we ouder worden neemt dit af en krijgen we helaas de tekenen van het ouderdom of wel leuke rimpels;). Ook verlies je vet als je ouder wordt in het gezicht. Dat laatste zorgt er weer voor dat de huid meer gaat hangen…

Het goede nieuws is dat we er toch wat aan kunnen doen. Laat je eens voorlichten bij een drogisterij naar crèmes met collageen. Er zijn er genoeg, zo is de lijn van L’Oreal de “Revitalift” bekend van reclames. In alle prijsklasses worden crèmes aangeboden. Zo heeft natuurlijk ook Chanel, La Prairie en Clinique een goede dag- en nachtcreme hiervoor.

Wat kunnen we naast smeren nog zelf doen voor het optimaliseren van de huid:

  • Drink veel water, aangeraden wordt 2 liter per dag
  • Liever niet roken, persoonlijk vind ik dat je het aan mensen kunt zien als ze roken
  • Vermijd te veel zon en als je de zon ingaat, bescherm je dan met een hoge factor (ik smeer tegenwoordig met factor 50)
  • Vermijd te veel alcohol
  • Eet veel fruit en groente, met name waar veel vitamine C in zit.
  • Als je er tijd voor hebt, kun je je gezicht elke dag even masseren met draaiende bewegingen. Dit stimuleert de bloedcirculatie.

Mocht je nog iets extra’s willen toevoegen, er zijn ook supplementen die de collageen-aanmaak stimuleren. Ikzelf slik iedere dag Blissfuel!

Succes,

X