Na een avondje flink doorhalen, kun je je behoorlijk brak voelen…

Hier in Spanje laten we even alles los. Het is een ontmoetingsplaats van vrienden, vrienden van hier die we ook af en toe in Nederland zien. Zowel voor ons als voor de kinderen, het is echt een feestje om hier weer met elkaar te zijn. Maar hier halen we best wel wat middagen door die om 17.00 uur beginnen met een ‘happy hour‘ op het strand. Tijd speelt hier geen rol, ik denk dat dat voornamelijk meespeelt. En ja, dan kun je je wel eens een beetje brak voelen de dag erna.

Ik weet dat we het daar laatst ook een keer over hebben gehad, maar dat ging over de herstelmodus;). Deze keer willen we jullie graag helpen met een ‘recovery lesson‘! Of wel: Hoe herstel je het beste van een kater en bescherm je je tegen een brak gevoel voor de rest van de dag. Moeilijk is het niet!

Stap 1:

Neem voor je gaat slapen een glas melk! Melk brengt namelijk je bloedsuikerspiegel op pijl zonder dat deze dan sterk gaat pieken!

Stap 2:

Ontbijten! Sla deze absoluut niet over en ga ook niet over op een slechte, vette hap. Dat laatste herken ik namelijk, maar daarna voel je je alleen maar slechter. Start de dag met een multivitamine met heel veel water. Neem als ontbijt, of je het nu lekker vindt of niet, havermout. Havermout helpt namelijk de alcohol af te breken.

Stap 3:

Eet eieren en avocado’s voor de lunch, deze werken namelijk ontstekingsremmend. Avocado’s bevatten ook lekker veel vitamine B en helpen je bij het herstellen.

Stap 4:

Eet niet te zwaar! Kies voor kip of vis (zoals zalm). Samen met veel groene groentes zorgt dit ervoor dat de alcohol versneld het lichaam verlaat.

Al met al komt het erop neer dat je dus ook gezond kunt herstellen van een avondje slecht gedrag! De een compenseert weer het andere en brengt het lichaam terug in balans.

Succes!

X