Wat kun je doen om wat jaartjes weg te werken?

Natuurlijk geef ik het direct toe dat een beetje make-up wonderen kan verrichten. Zo lief dat mijn man altijd zegt dat ik geen make-up nodig hebt, maar echt hoor, ik voel me alleen al zo veel lekkerder met een beetje mascara;). Na wat onderzoek kan ik jullie wat aardige tips geven om er gewoon wat jonger, leuker of frisser uit te zien.

Handen: Laten we eens beginnen met wat de meesten onder ons vergeten. De uitdrukking dat leeftijd niet te verbloemen is door de aanblik van de handen, is wel degelijk een beetje waar. Ik ziet het ook aan mijn eigen handen. Ik vergeet ze regelmatig, ondanks dat ik ze iedere dag wel in de crème zet. Maar wisten jullie dat een donkere nagellak de ouderdom van de handen een beetje verbloemen? Het leidt namelijk af, haha. Ik ben gek op de lak van Captioned. Deze nagellak bestaat altijd uit een basis, lak en topcoat. Bij gebruik van deze nagellak hoef je niet meer een gellak te overwegen, deze blijft zeker vijf dagen prachtig zitten.

Lippen: In mijn tas, in mijn auto, op het aanrecht, ik heb overal lidverzorging liggen. Intussen ben ik bang dat mijn lippen eraan verslaafd zijn, maar ik wel alles doen tegen die vreselijk lipplooitjes boven mijn lip. In tegenstelling tot de handen wordt aangeraden een lichte kleur lippenstift te gebruiken. Donker maakt ouder, zo ervaar ik het zelf ook. Ook kun je van te voren een primer aanbrengen. Deze voorkomt het uitlopen van het lip-product.

Het gezicht: Zoals hierboven al voor de lippen genoemd: begin met een primer. Een primer is echt de basis, het vult de fijne lijntjes en maakt de huid glad, zodat de opvolgende make-up mooi op de huid kan liggen.

Foundation: Na de primer volgt een foundation. Ikzelf ben verliefd op de foundation van Delilah. Zorg ervoor dat je deze niet overdreven aanbrengt, teveel benadrukt namelijk weer de rimpeltjes of fijne lijntjes. Dus zeker voor de oudere huid echt niet te veel foundation. Geef de oudere huid liever een brons-poeder, dit laat de huid stralen.

Concealers: De concealer is natuurlijk ideaal om wallen, schaduwen onder de neusvleugels of vlekjes te camoufleren. Bij mij zit deze standaard in mijn tas, zodat ik altijd nog even een vlekje kan wegwerken;). Ook bij deze geldt, gebruik niet te veel. Ik vind het echt lelijk als make-up bij iemand ervan afdruipt!

Blush: Het aanzetten van de jukbeenderen kan het volumeverlies van de huid een beetje camoufleren. Ook hiervoor geldt, doe het met mate!

Verder oog make-up en wenkbrauwen laat ik verder aan jullie over. Daar heeft iedereen zo zijn eigen methode voor.

Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb kunnen helpen.

X

 

Foto @shutterstock