Ga ik vandaag met de auto, brommer of fiets op stap? Het is toch een luxe?

Het is luxe dat er een keuze is: auto staat voor de deur en brommer en fiets staan in de garage. Toch levert het ook wel de nodige discussie op!

Perle

Het is mij met de paplepel ingegoten: brommer rijden. Papa heeft een tik voor brommers. In Spanje heeft hij nu een nieuwe gadget erbij, namelijk een quad. Alles wordt ermee gedaan; boodschapje hier, boodschapje daar. Ik was geloof ik 9 jaar toen ik al op een elektrische brommer reed, die papa mee uit China had genomen. Ja op het terrein bij de zaak enkel onder toezicht van mijn vader. Toen mijn 16e verjaardag naderde, duurde de discussie of ik brommer mocht gaan rijden dan ook niet lang. Zoals bijna ieder meisje erover droomt om op een Vespa te rijden, deed ik dat ook. Hier hebben mijn ouders helaas een stokje voor gestoken. Zij vonden het onzin om een nieuwe scooter te kopen, terwijl er een goedlopende Yamaha in de garage stond. Hier had ik dan ook begrip voor.

Inmiddels heb ik mijn autorijbewijs al gehaald en hoop ik vanaf mijn 18e auto te gaan rijden. Fietsen doe ik slechts nog als we gaan stappen haha!

Marieke

Een lastige discussie, want ook ik doe al mijn boodschappen met de auto. Ik pak misschien nog sneller de brommer dan de fiets. Aan beweging kom ik niet te kort, denk ik dan. Maar ja, wat moet je dan tegen de kinderen zeggen? Brommer rijden vond ik een lastige om los te laten. Ik was of ben bang voor een ongeluk. Perle rijdt gelukkig wel alert, dus dan maar hopen… Ik bedenk me dan dat zowel fietsen als autorijden straks ook risico’s met zich meebrengt. Als ik dan mijn zoon hoor over “hoe snel hij thuis was of ergens was losgekomen” met een dikke lach, bedenk ik me wel dat wij toen misschien ook zo wel een beetje waren. En waarschijnlijk nog steeds, maar met een grotere dosis ervaring. Leuk vind ik deze verhalen overigens totaal niet!

Ze moeten bij ons wel de spullen nakijken, zorgen voor een volle tank en als er iets mee is, regelen dat het gemaakt wordt. Toch ook een beetje verantwoordelijkheid bijbrengen.

Hoe doen jullie dit?

Lees ook ons blog over Oud en Nieuw!