Ik kijk naar haar als mijn dochter, soms voelt het als beste vriendinnen!

Toen ik voor de tweede keer in verwachting was, zei ik zoals waarschijnlijk iedereen: “het maakt me niet uit wat het wordt, als het maar gezond is”. Toen het uiteindelijk een dochter bleek te zijn, was ik echt ongelooflijk blij. En dat we uiteindelijk zo’n goede relatie met elkaar hebben gekregen, dat het aanvoelt als dikke vriendinnen, maakt het wel ongelooflijk compleet.

Dat een relatie zo groeit, heeft denk ik meerdere redenen. Ikzelf ben redelijk streng opgevoed en ben daar niet altijd gelukkig mee geweest. Natuurlijk heeft het mij gemaakt en gevormd tot wie ik nu ben en daar mag ik uiteindelijk niet over klagen. Toch wilden wij onze kinderen vrijer opvoeden. Vanaf het moment dat het kon een stukje verantwoordelijkheidsgevoel meegeven en het daarbij passende stukje vrijheid. Ze hebben dat op een of andere manier nauwelijks misbruikt. Dit waarschijnlijk ook omdat wij nooit problemen uit de weg gaan. “Zit je ergens mee, praat erover” is onze stelling. Daardoor hebben wij aan tafel een open dialoog, wat soms tot de meest bizarre gesprekken leidt. Opvoeden, het is echt wel een ding apart. Je doet het waarschijnlijk nooit 100 % goed, maar je probeert ze toch de juiste handvatten mee te geven. Bij ons heeft het in ieder geleid tot een fijne moeder/dochter relatie.

Heerlijk kletsen over vanalles!

We kletsen over van alles! We voelen elkaar zo goed aan. Ik herken zo veel van mezelf in haar, dat ik haar heel goed begrijp. Ik denk dat dat al een belangrijk gegeven is voor onze relatie als moeder en dochter. We horen ook regelmatig van anderen dat ze vinden dat we bijzonder zijn samen. Ik ben daar blij om en trots op. Nu zijn de leeftijden nog zo dat we samen festivals bezoeken, op vakantie gaan, stedentrips doen, filmpje pakken. Ik begrijp als geen ander dat naarmate we ouder worden dat wel minder of misschien anders zal worden. Overigens brengt ze veel tijd door met vriendinnen en haar vriend hoor!

Zo lang de kinderen thuis wonen, en daar ben ik me heel erg van bewust, probeer ik er enorm van te genieten. Uiteindelijk is het ook gezond als ze straks hun eigen weg gaan, maar ik zal er alles aan doen om onze moeder/dochterrelatie er niet onder te laten leiden!

P.s. De kleding die we dragen is te koop bij Amé Boutique te Dordrecht en de zonnebrillen zijn van Bij Robert Optiek te Zwijndrecht.