Geduld is echt een schone zaak…

Iedere week opnieuw in afwachting van de speech van onze premier Mark Rutte. Wat zou hij zeggen, waar komt de versoepeling? Een ding is zeker, voorlopig zal het niet hetzelfde worden als slechts vijf weken geleden… Hoe zou onze toekomst eruit zien? Gaan we weer terug ooit naar een normaal of zullen er altijd restanten van de Coronatijd blijven hangen?

Neem nu de anderhalve meter en het elkaar begroeten met een omhelzing of zoen? Als je het mij eerlijk vraagt, voel ik me er best prettig bij. Niet zo zeer bij die anderhalve meter, die vind ik niet bezwaarlijk, maar altijd dat verplicht elkaar zoenen bij wat voor gelegenheid dan ook. Voor mij hoeft dat helemaal niet. De laatste verjaardag die we meemaakten, je gewoon binnen kon lopen en roepen ‘he ik ben er’, vond ik helemaal top!

Dan de digitale wereld heeft ook wel wat opgeleverd. Het heeft bewezen dat er dingen sneller en veel productiever kunnen. Vergaderingen, meetings waar je geen uur voor heen en terug hoeft te rijden, geen geklets over koetjes en kalfjes, maar to-the-point, het heeft ons veel opgeleverd.

Ook zie ik bij de kinderen die online colleges volgen, met leraren zoomen, presentaties geven voor de webcam, gaat het allemaal gewoon door. Zelfs tentamens zijn al online gemaakt! Bij jonge kinderen en de middelbare school kinderen is dat veel moeilijker, die hebben echt wel een face-to-face uitleg nodig. Dat zal ook wel weer op gang komen, ook omdat zij niet echt in de risico-groep vallen. En natuurlijk is het voor mijn kinderen, lees studenten, ook niet altijd ideaal.

Maar dan uitgaan, reizen, het echte sociale leven, waar gaat dat heen? Dat gaan wij intussen ook wel missen, vooral het contact met vrienden en dan niet via FaceTime. Er zijn de afgelopen tijd echt veel leuke acties ontstaan, zoals een pubquiz via Zoom, maar de echte fysieke interactie ontbreekt toch wel. Ik hoop zo voor deze mensen dat daar een oplossing voor gaat komen, want ook het eten afhalen, vinden wij toch niet altijd top. Er ontbreekt gewoon iets!

En last-but-not-least: sporten! Tijdelijk vonden wij het wel even lekker om geen verplichtingen te hebben in het weekend, maar ook dat gaat voorbij. Nu kijken we uit naar dat eerste biertje weer op de club op zondag. Het thuissporten is niet echt verkeerd bevallen, maar vooral ook omdat we dat samen doen. Dat is super leuk.

Nou, in afwachting dan maar…