Groots koken met een simpele handeling!

Afgelopen vrijdag mocht ik live meekoken met Aviko via een live-stream. Erg leuk om het grote geluksmenu mee te mogen maken. En zo bijzonder om te ontdekken dat Aviko veel meer is dan aardappelgerechten. Het was erg bijzonder om juist te kunnen ervaren dat je er veel meer mee kunt doen dan je denkt! Wat denken jullie van een zoete-aardappeltiramisu met kokos?

Dat klinkt goed he, nou ik onthul jullie graag de ingrediƫnten en hoe je te werk moet gaan!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • een paar glazen of kommetjes om de tiramisu in te doen
  • 125 gram Aviko sweet potato blokjes, ontdooid
  • een glaasje espresso
  • 125 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 8 lange vingers
  • 5 gram geraspte kokos
  • 50 ml Amaretto (amandellikeur)

Zorg dat je een kopje espresso zet en meng met de helft van de amaretto.

Maal in een hakmolen de ontdooide blokjes zoete aardappel met de resterende amaretto. Klop met een mixer de mascarpone, slagroom, vanille suiker en suiker tot een stevige creme. Schep hier de zoete aardappelpuree doorheen.

Doop de helft van de lange vingers in de koffie en leg deze op de bodem van de glaasjes. Schep hier een de helft van de mascarpone-creme op. Doop de overige lange vingers in het koffiemengsel en zet deze in de mousse. Schep vervolgens de overige creme in de glazen.

Bestrooi het met de kokos en klaar is het toetje! Eenvoudig maar super lekker! Je kunt het direct serveren of een dag van te voren klaarmaken!

Succes!