Of beter, het voelt als een tientonner!

Die overgang… Je bent helemaal niet ziek en toch voelt je lijf niet lekker. Zo zou ik het willen omschrijven. Zodra je er iets in stopt, gaat het aan alle kanten protesteren lijkt het wel. De ene dag gaat het wel beter dan de andere. Het heeft volgens mij alles met het hormonale proces te maken.

Ik kan ook niet meer zoveel eten. Het lijkt of mijn lijf op het moment beter gebaat is bij 6 x een kleine portie, dan 3 x een volledige maaltijd. Ook ga ik beter op groente en fruit en niet te veel vlees. Per week heb ik zelfs al 2 soms 3 x dat ik het vlees nagenoeg achterwege laat en ik voel me daar heel prettig bij.

Laatst mocht ik via Social Eat het kerstmenu uit proberen van Eat.Peasy! Vegetarisch dus. En weet je, ik kan me voorstellen dat de meeste grote vleeseters direct zoiets hebben van “dat is niet aan mij besteed”, maar jullie zullen versteld staan van de heerlijke varianten die er zijn. Zelf mijn man kan sommige gerechten echt heel lekker vinden!

Maar mocht je geen tijd, zin of inspiratie om te koken hebben, maar wél behoefte aan gevarieerde en vooral lekkere plantaardige gerechten? EAT.PEASY biedt uitkomst. Vanaf dinsdag 5 januari begint de maaltijdservice in Rotterdam, naast het aanbod ready-to-heat maaltijden via de eigen website, ook met het aanbieden van warme maaltijden via bezorgdienst Thuisbezorgd. Ik zal het helaas zelf moeten afhalen, maar na mijn ervaring heb ik daar geen moeite mee. En daarnaast is het ook gewoon lekker om jezelf te verwennen, want anders had je in de keuken moeten staan!

Umami noodles met groene asperges, Sri Lankaanse curry’s en een oosterse auberginestoof met linzen falafel. Het is slechts een greep uit het gevarieerde aanbod van EAT.PEASY. Vanaf 5 januari zijn Rotterdammers nog maar een paar klikken verwijderd van een supergezonde, smaakvolle maaltijd zonder daarvoor ook maar een minuut in de keuken te hoeven staan. Ook wanneer je gezonde voornemens voor het nieuwe jaar hebt, is dit een laagdrempelige manier om volledig plantaardige maaltijden te bestellen. Nogmaals ben je woonachtig in Rotterdam, dan worden de maaltijden via Thuisbezorgd gemakkelijk en snel bezorgd tot aan de voordeur.

Een bakfiets vol gezonde gerechten

Brein achter het concept is Maaike Stift, een ondernemende Rotterdamse met een flinke passie voor voeding en gezondheid. Een paar jaar geleden hoorde Stift van haar toenmalige collega’s dat ze graag hun eetpatroon zouden aanpassen, maar hier geen tijd of inspiratie voor hadden. Daarom besloot Stift voor ze te gaan koken. Ze leende een bakfiets van haar oom en ging zelf plantaardige ready-to-heat maaltijden bereiden én bezorgen. Eerst alleen bij haar werkgever Coolblue, maar later ook bij bedrijven als GreenChoice, CIC, DEPT en DVDW Advocaten. Stift zegde haar baan op om haar droom achterna te gaan. Een afgeronde studie in Plant-Based Nutrition en talloze ritjes op de bakfiets later was EAT.PEASY in juli 2019 een feit.

Missie

EAT.PEASY bleek een succesformule en breidt nu uit van de zakelijke markt naar de particuliere markt. Hiermee komt Stift weer een stapje dichterbij haar missie: zo veel mogelijk mensen inspireren om vaker plantaardig te eten. Dat doet ze door geen vegan junkfood te bereiden, maar écht voedzame maaltijden waar je energie van krijgt. Stift: “Hiermee hoop ik mensen op een positieve en laagdrempelige manier te ondersteunen in een gezonde levensstijl. Van drukke, jonge gezinnen en sporters tot ouderen die niet voor zichzelf willen of kunnen koken.”

Informatie over EAT.PEASY
Website: https://eatpeasy.nl/
E-mail: info@eatpeasy.nl
Telefoon: +31 (0)10 3046041

Lees ook ons blog over “Groots koken met weinig inspanning